Издвајамо Србија

ТУЖНА ВЕСТ, СРБИЈА ЗАВИЈЕНА У ЦРНО: Погинула кошаркашка легенда

Трагедија

Велики познавалац српске кошарке,спортски ентузијаста,и до пензије упошљеник Кошаркашког клуба „Здравље“ из Лесковца Александар Васић (72), код љубитеља кошарке познатији као „Аца Гента“, смртно је страдао када се на њега обрушио зид помоћног објекта у рушењу у дворишту његове родне куће у Лесковцу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Несрећни Аца је помагао мајсторима у рушењу помоћног објекта у дворишту његове родне куће у улици Благоја Николића у лесковачком насељу „Кајсина мала“ када га је око 11 сати у петак 24 маја изненада затрпао зид и на месту га усмртио. Лесковачка Хитна помоћ дошла је на лице места веома брзо али су лекари могли само да констатују смрт лесковачке спортске иконе…

У току дана 25 маја „Аца Гента“ у присуству родбине и бројних пријатеља сахрањен на гробљу у Лесковцу. Иза њега су остале две ћерке и супруга,као и два унука којима се Аца поносио у усмеравао их ка кошарци.

„Заволео сам кошарку још од првих дана када смо је заиграли ту на пољанчету са импровизованим кошом од ауто гуме“,причао нам је својевремено увек дружељубив „Аца Гента“ који је свој спортки век завршио као економ у Копшаркашком клубу „Здравље“ у Лесковцу.

 

Извор: Ало/Т.С.