Издвајамо Србија

СРБИ НА КОСОВУ ОГОРЧЕНИ ПОТЕЗОМ ПРИШТИНЕ: За председника Вучића и Србију имају само једну молбу

Огласили се српски политичари са Косова и Метохије

– Народ је огорчен потезом Пришине и од своје државе Србије тражи и захтева да заштити голоруки народ на КИМ. Желимо да осудимо лицимерје ЕУ и међународних представника, али и КФОР који је опет показао неспособност и који није хтео да поступи у складу са резолуцијом 1244, казао је председник Привременог органа Звечана Иван Тодосијевић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

-Бранићемо се свим демократским и правним средствима, рекао је он.

Председник Привременог органа Косовске Митровице Александар Спирић рекао је да је народ уплашен због свега што се данас догодило.

– Иако је председник Александар Вучић уложио максималне напоре да допринесе миру, последња посета је то доказала, очигледно је да Приштина жели да изазива и дестабилизује ситуацију на северу. Пех који је Приштина доживела у УН, покушавају да ставе у други план оваквим провокацијама. Народ је одлучан и ови протести имају за циљ да покажу да је српски народ опредељен за мир, рекао је Спирић на барикади код Зубиног Потока.

Он је додао да Срби верују у руководство државе Србије да ће изнаћи решење како би се ситуација на северу КИМ стабилизовала.

-Чини нам се да Приштина овом провикацијом урушава Бриселски споразум у којем је јасно договорено да РОСУ на северу без сагласности локалних челника и позива не може да долази, рекао је он

 

Извор: Б.А./Ј.Ш./Ало.рс