Србија

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшена мајка бившег фудбалера Црвене звезде и још четири особе

Фото: Јутјуб

У заједничкој акцији инспектора Пореске полиције и Министарства унутрашњих послова према незваничним информацијама ухапшена је мајка бившег фудбалера ФК Црвена Звезда Филипа Ђорђевића.

Она је иза решетака завршила заједно са још четири особе из Београда и Лознице због сумње да су у саучесништву извршили кривична дела пореске утаје, злоупотребе службеног положаја и злоупотребе положаја одговорног лица.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– На тај начин оштећен је буџет Републике Србије у износу већем од 130 милиона динара – саопштила је Пореска управа.

Одговорно лице привредног друштва из Лознице, према наводима из саопштења, од 28. децембра 2017. до 5. децембра 2018. године, на основу документације неистините садржине коју је сачинило запослено лице у истом привредном друштву и уз помоћ царинских службеника, омогућило је да привредном друштву буде издато одобрење за коришћење царинског поступка са економским дејством – активно оплемењивање иако није испуњавало услове за обављање ове делатности.

На основу наведеног одобрења, избегнуто је утврђивање и плаћање акцизе на увезену робу – деривате нафте у износу од 82.673.631,40 динара, ПДВ-а у износу од 42.599.101,01 динара и царинских дажбина у износу од 5.123.579,12 динара.

Одговорним лицима одређена је мера задржавања до 48 часова и они ће уз кривичну пријаву бити спроведени Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду, наводи се у саопштењу.

Извор: Курир.рс/Република