Русија

ШОКАНТНО! Држава затвара границе до 2021? Примаће само туристе из ових земаља…

Преласци преко руске границе могли би се вратити у нормалу тек 1. јануара 2021. године, судећи према председницима Руског савеза туристичке индустрије (ПЦТ) и Руске хотелске асоцијације (РГА), преноси РТ.

У писму које су Андреј Игнатијев (ПЦТ) и Генадиј Ламшин (РГА) послали министру економског развоја Максиму Решетникову и шефу Руске Федералне туристичке агенције Зарини Догузовој, сугерисано је да би туризам у земљи требало да буде дозвољен од 1. јуна 2020. „барем између региона са ниским нивоом случајева Цовид-19″.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аутори писма предложили су да се међународни туризам обнови од 1. јула, али да се прихватају само туристи из земаља са мање случајева корона вируса.

Русија би временом почела да прихвата туристе из све више и више земаља, с тим да би путовања тек 1. јануара 2021. достигла ниво пре корона вируса. Руска туристичка индустрија снажно је погођена од почетка епидемије.

Влада је од 27. марта суспендовала готово сав међународни авио-превоз, што би могло бити погубно за туристички сектор. У априлу је Ростоурисм објаснио да ће финансијски губици због Ковид-19 бити најмање 300 милијарди рубаља (4 милијарде УСД) квартално.

Догузова је 7. маја указала да је туризам један од главних економских покретача Русије, нагласивши како поступни излазак из карантинских мера неће помоћи само индустрији коју она представља, већ и многим другим секторима.

„Око 60 милиона људи сваке године путује по земљи, остављајући неколико милијарди рубаља у регионалним економијама и стварајући око 2,5 милиона радних места“, рекла је она.

Извор: Тањуг