Русија Свет

УДАРНА ВЕСТ! У Сирији Руси грешком напали савезнике – ИМА ПОГИНУЛИХ

Борци Ваздушно-космичких снага Русије су грешком извели ракетне ударе на сиријску војску.

Пре неколико сати, борци Ваздушно-космичких снага Русије грешком су напали трупе својих савезника током војне операције у сиријској провинцији Рака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према извору, као резултат погрешних напада Ваздушно-космичких снага Русије, погинули су и рањени припадници милиције националне одбране који су савезници сиријске војске.

Један од вероватних разлога био је недостатак координације између акција савезника сиријске војске и руске војске. Као резултат тога, ови други су идентификовани као припадници терористичке групе Исламска држава (забрањена на територији Русије) и због тога су одмах нападнути.

Руска страна још није званично коментарисала информације које су се појавиле о погрешним ударима у Сирији на савезнике, међутим, ако припадници милиције сиријске националне одбране заиста нису координирали своје акције са сиријском војном командом и руским трупама, ово се заиста могло догодити.

“Русија пажљиво контролише пустињске регије Сирије како би брзо елиминисала терористичке јединице Исламске државе, па стога свака активност, посебно ако акције нису координисане са руском војном командом, доводи до тренутних напада Ваздушно -космичких снага “, рекао је специјалиста за ово подручје.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs