Србија

Језиво! ЏОНИЋ МОНСТРУОЗНО УБИСТВО ПОРОДИЦЕ ЂОКИЋ ИПАК ПОЧИНИО САМ? У данима пре злочина претварао се да је болестан!

Фото: Facebook
Фото: Фејсбук принтскрин

У притвору се због убиства породице Ђокић тренутно налази пет особа

У Вишем тужилаштву у Нишу у оквиру истраге убиства породице Ђокић данас је испитано пет сведока, међу којима је саслушана и супруга главноосумњиченог Горана Џонића, Сузана Џонић!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај пензионисани ватрогасац и рођак убијене породице налази се у притвору због сумње да је ликвидирао, а затим спалио Горана (57), Гордану (56) и Лидију Ђокић (25).

Полако се одмотава клупко у вези са свирепим злочином који је узнемирио јавност, али се и сужава круг око Горана Џонића, тврди извор.

– Мислим да је Џонић могао сам да изврши злочин, али не искључујем могућност да му је неко помогао, али доста ствари указује на њега. Можда је имао саучесника, а можда и не, углавном, полако али сигурно се „одмотава клупко“ – каже извор упознат са истрагом.

Саговорник додаје, да се Џонић у данима пре злочина понашао „болешљиво“, што сматра да је била једна од његових тактика.

– Неколико дана пре злочина причао је да се не осећа добро и понашао се болешљиво, што мислим да је највероватније била тактика, како његова супруга и остали чланови породице не би посумњали на њега – објашњава извор.

Према сазнањима, Џонићева супруга Сузана казала је да у ноћи убиства трочлане породице Ђокић, није приметила ништа необично у вези са понашањем њеног мужа, који јој је те вечери рекао да иде у лов.

– Она је казала да ништа чудно није приметила, и да није чула да се туширао код куће. Није био прљав, није се осећао на паљевину… Напоменула је да осим њихове куће, није имао где да се истушира, будући да је купатило у кући њиховог сина, како је казала, нефункционално за коришћење.

Ту се увидела нелогичност, зато што је Горан Џонић претходно рекао да купатило у кући њиховог сина ради и да га Сузана редовно одржава. У том купатило је могао да се истушира и рецимо да дође кући чист. Рекла је и да није знала да он има пиштољ – прича саговорник упознат са случајем.

-Три пута је ишла у затвор и највероватније су причали о свему. Можда он није директно утицао на њу, али индиректно сигурно јесте. Она је прилично уплашена и узнемирена, али са разлогом, јер су јој и синови и муж у притвору – додаје извор.

Подсетимо, Андрија и Младен Магдаленић, браниоци браће Костадина и Александра Милошевића, поднели су жалбу на сведочење Џонићеве супруге и казали „да је супруга Горана Џонића била у посети осумњиченом Горану, и да је њено данашње сведочење могло да буде договорено на неки начин“.

Осим Сузане Џонић, сведочио је отац покојне Гордане Ђокић, Момчило Аритоновић, као и кум убијеног Горана Ђокића, Зоран Стојковић и још двојица која су била у пријатељским односима са трочланом породицом.

У притвору се због убиства породице Ђокић тренутно налази пет особа, Горан Џонић, његови синови Милан и Стефан и браћа Милошевић, док је за извесним Д. П., ког је Џонић означио као кривца, полиција расписала потерницу.

За идућу седмицу планиран је наставак саслушања које је заказано за четвртак.

Шта је Џонића одало

Подсетимо, Горан Џонић, који је ухапшен под сумњом да је учествовао у тешком убиству Горана, Гордане и Лидије Ђокић, откривен је након што га је препознао један од мештана код којег је био да би му направио пригушивач за пиштољ, правдајући се да се ради о неком делу за пољопривредну машину.

Међутим, мајстору ни на крај памети није пало за шта би могла да се користи метална цевка тачно прописаних димензија са навојем на врху од изузетно чврстог материјала, а и Џонић је код њега био месец и по пре злочина.

После непроспаване ноћи, мајстор је у раним јутарњим часовима одмах отишао у полицију и испричао све што зна о том случају, пре свега да га не би неко доводио у везу са злочином.

 

 

 

 

 

 

Фото: Facebook
Извор: Курир.рс/24.седам