Спорт

ШОКАНТНО ПРИЗНАЊЕ НАТО – НЕМАЈУ ПОЈМА КОЈЕ СУ НАМЕРЕ Русије! Не планирамо да шаљемо трупе у…

НАТО не зна шта су праве намере руске владе у вези са Украјином, изјавио је генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг

– Нису нам јасне намере Русије у Украјини – рекао је Столтенберг у интервјуу за британску радиодифузну корпорацију „Би-Би-Си“, одговарајући на питање да ли је „претња од руске инвазије“ неминовна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Столтенберг је истовремено нагласио да Алијанса не планира да шаље трупе у Украјину у случају војног сукоба између Кијева и Москве.

Уместо тога, НАТО ће се усредсредити на испоруку оружја Украјини и развој санкционих мера против Русије, додао је генерални секретар.

Кијев и западне државе у последње време изражавају забринутост због наводног повећања „агресивних дејстава“ Русије у близини граница Украјине. Русија је у више наврата негирала оптужбе Запада и Украјине за „агресивна дејства“, наводећи да никоме не прети и нема намеру никога напада, а изјаве о „руској агресији” користе се као изговор да се што више војне технике НАТО распореди у близини руске границе.

Руско Министарство спољних послова раније је напоменуло да су изјаве Запада о „руској агресији“ и могућности да се Кијеву помогне да се одбрани од ње и смешне и опасне. Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да Русија премешта трупе унутар своје територије и по сопственом нахођењу. Према његовим речима, то никоме не прети и не треба никога да брине.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/rs.sputniknews.com