Свет Србија

УДАРНО! Амерички конгресмени подржали Србију, објављен важан документ! Ево шта се дешава!

АМЕРИЧКИ конгресмени, њих 16, објавило је писмо подршке Србији у којем се инсистира на унапређењу односа САД и наше земље. Међу потписницима су чланови Спољнополитичког, Обавештајног и Војног комитета, као и Српског кокуса, а што је још значајније из различитих странака – демократа и републиканаца.

Овај документ је резултат рада наше дипломатије, сарадње и добрих веза председника Александра Вучића, министра дипломатије Николе Селаковића и амбасадора наше земље у САД Марка Ђурића који је појединачно разговарао са сваким од потписника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наша земља није посегла за консултантским агенцијама, које албанска страна користи годинама. Ипак, и поред тог вида лобирања, Приштина се недавно хвалила писмом подрше конгресмена, али га је потписало тек седморо. У њему су позвали председника Џоа Бајдена и државног секретара Ентонија Блинкена да удвоструче усредсређеност САД на решавање тензија између Београда и Приштине, а имајући у виду непропорционалну јачину оружаних снага Србије. Такође, затражили су од америчке администрације да тзв. Косово добије правичан третман и признање као независна држава, жалећи се да Београд још није признао независност.

Вучић и Ђурић су тада најавили да и Србија има снажнију подршку на Капитол хилу, што се сада и види. Писмо подршке су потписали Клаудија Тинеј, Емануел Клавер који су коопреседавајућа Српским кокусом, Брајан Фицпатрик и Греб Стјуб, Тед Лију, Бред Шнајдер – чланови Спољнополитичког комитета, Гас Билиракис, Дејвид МекКинли и Бил Џонсон, Френк Мирван – чланови Српског кокуса, Ерик Своулвил и Бред Винстрап из Обавештајног комитета, Дејвид Цицлин и Ден Мајзер из Спољнополитичког комитета, Мајк Тарнер и Марк Висиј – Војни комитет.

 

 

 

Извор: Новости.рс