Србија

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО И САОПШТИО СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Стиже још 100 евра помоћи

Фото: Pixabay.com

Председник Србије Александар Вучић вечерас гостује на телевизији „Хепи“ у емисији „Ћирилица“ чији је аутор Миломир Марић.

Вучић је гостовање почео причом о недавној смрти бивше супруге Ксеније.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Трагедија је да је млада особа од 55 година преминула. Деци је, наравно, тешко. Милица се вратила на студије, тамо је сама, па је брига већа, али она је јака. Ко може смрт мајке да поднесе лако? И кад мајка има 90 година, мајка је мајка. Прегрмеће они то, многи људи су изгубили родитеље. Углавном је она била ту за њих. Сад бринем и око ствари о којима до сада нисам бринуо – рекоа је Вучић.

Како је истако Милица има 19 година, а Данило је старији, али је за њега дете.

– Никада неће бити све у реду, али биће у смислу њихове снаге и њихове воље да се боре. Хоћу да се захвалим свима који су изразили саучешће – поручио је Вучић.

Помоћ за младе

Он је потом најавио још једну помоћ за младе људе у Србији

– Малопре смо завршили састанак, Ана Брнабић и министар финансија Синиша Мали и донели смо одлуку да ће млади људи добити још по 100 евра. Или у мају или до Видовдана ће сви млади људи у Србији добити по још 100 евра. Неће бити пре избора. Знају људи да кад ја кажем, то се и деси – рекао је Вучић.

Александар је навео да већ у четвртак креће исплата од 20.000 за пензионере.

– За три дана креће исплата 20.000 динара за пензионере, то је око 34 милијарде, чиме показујемо да у време кризе за коју нисмо криви и енергетске и инлфлаторне да желимо да помогнемо људима. Као што подстичемо додатне инвестиције, подстичемо и додатну потрошњу – рекао је Вучић.

Додатне инвестиције

Као што подстичемо додатне инвестиције, подстичемо и додатну потрошњу, поручио је он

– Преговарамо око 92 инвестиција, чија је укупна вредност 7,3 милијарде евра, што је преко 35.000 нових радних места. Ми у овом тренутку имамо рекордну запосленост у Србији, недостају нам занатлије. Питање је како да их вратимо. Плате ће да расту код нас брже него другде, али је питање када је тај тренутак да можемо да их вратимо више – рекао је Вучић и додао:

– То је питање тренутка. Ми овде увек волимо да говоримо о високим ценама, али не желимо да кажемо да на пример имамо најнижу цену електричне енергије у Европи. Ми тиме помажемо своје становништво. Када поставите све то, а ја верујем да у мандату нове Владе можемо да дођемо до просечне плате од 1000 евра. До краја мандата следеће владе просечна пензија мора да буде 500 евра – рекао је он.

О Русији и Украјини

– Верујем да ће Руси и Украјинци, то јест Руси и Американци наћи заједнички језик и онда немам бриге ни за развој Србије, јер нас може да поремети само велика светска криза – рекао је Вучић.

Александар Вучић је казао да је данас дато наређење за повећање робних резерви брашна, масти и осталих производа.

– Све то треба да купите, да обезбедите паре, и све то радимо без да угрозимо стопу јавног дуга – рекао је он.

Вучић је навео да ниједна кућа није остала без грејања, те да је Србија у предности над осталим земљама.

– Људи нису осетили, ниједна кућа није остала без грејања. Ја сам знао да ће све да иде у небо, и гас и угаљ и нафта. То је требало да знам онога дана када сам видео да је Кина почела све да купује. То је требало да знам оног дана када сам видео да је Кина почела све да купује, а не да купујемо са 15 дана закашњења. То је грешка која ће да нас кошта. Ипак смо у предности над осталим земљама које још увек ништа нису почеле да купују. То је страшно важан договор – казао је он.

Плата лекарима 1.000 евра

– Мења се Србија, мења се све. Неки људи кажу да ће плата лекарима да буде 1000 евра, а већ јесте – рекао је Вучић и додао:

– За лекаре специјалисте данас је плата 1020 евра, а било је 609 евра. Запосленима у црвеним зонама је 1548 евра, медицинске сестре имају много веће повећање плата у процентима. 282 евра, плата је данас 522 евра, лекари одлазе минимално. Медицинска сестра у ковид зони 684 евра. Просечно повећање плата је 78 посто на нивоу целе Србије. То је велики напредак за тако мали број година – испричао је он.

О нападима на Новака Ђоковића

– Дошао је код председника државе, то раде сви спортисти. Ми имамо коректан однос и ја сам се трудио да му помогнем јер је то мој посао. Држава је преузела и више мера него што је моралаа, јер је Новак симбол победничке Србије. Новак је рекао хвала и то је нормално. Ми сада размишљамо како да подижемо тениску Србију, то је наш интерес – казао је Александар Вучић и додао:

– И сада ће одмах бити негативни коментари. Ја никада нећу рећи да ме је Новак подржао на изборима. Мене Новак обрадује сваком својом победом, али ја не могу да се китим његовим радом. Ми морамо да будемо уз њега и када га цео свет напада. Ти људи показују да они нису у стању да поднесу другачије мишљење – испричао је он.

Извор: Блиц

Ознаке