Спорт

Ђоковић губи главног спонзора?

Новак Ђоковић је и даље у центру збивања тениске светске јавности, али вести нису претерано добре по њега.

Од како је депортован из Аустралије компанија „Лакоста“, његов главни спонзор који носи на сваком мечу на грудима, размишља о прекиду сарадње.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И према писању швајцарског новинара Бенџамина Вајмана за сајт „Луцернер Цајтунг“, одлучено је да „крокодил“ заврши уговор са српским тенисером.

„Годинама је Лакост у власништву групације Маус Фререс која се налази у Женеви. Лакост представља тенис, а основана је 1933. године од стране бившег Француског тенисера Лакосте. Од 2017. године ривал Роџера Федерера Новак Ђоковић је амбасадор овог култног бренда, а сада он има уговор до 2025. године вредан 9.000.000 долара годишње“, наводи се и додаје:

„Партнерство са Ђоковићем није донело ништа добро у скорије време. Бивши светски број 1 је ређао негативне наслове због одбијања да се вакцинише и имиграционог статуса у Аустралији. За сада би Маус Фререс вероватно волела да се ослони на неко ново лице у рекламама“.

Замена је већ пронађена и она би требало да буде Американка Венус Вилијамс.

„Компанија је већ објавила да ће седмострука гренд слем шампионка Венус Вилијамс бити нова амбасадорка. Навели су да је она једна од најинспиративнијих жена у спорту и увек се борила за једнакост“, наводи се у тексту.

Остаје да сачекамо званичну потврду, али све наводи да ће бити као и у случају са „Пежоом“, са којим је недавно прекинута сарадња.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92