Русија Свет

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! „Ако падне Мариупољ – Путин проглашава победу“

Четврта је недеља од како рат у Украјини не јењава, а војни аналитичар Ивица Мандић анализирао је ситуацију у тој земљи.

Он је рекао да у тренутку када руковођење ратом измакне контроли, као што се десило руској страни, увек се приступа методама да се направи хаос и уплаше људи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У урбаном рату нема брзог напретка. Жртве на руској страни су страшно велике. Надзор високих војних функционера на терену препуштен је самовољи, дешава се варварска употреба артиљерије. После варварске употребе оружја, није изненађујуће што варварство одводи људе“, рекао је он.

„Мислили смо да су Руси достигли ниво озбиљних модерних снага“

„Важно је колико добро управљате ратом, а Руси нису отишли ​​даље од ситних тактика. Чак и ако сукоб остане замрзнут, Мариупољ ће бити клица новог рата. Када смо упозоравали на руску војску, то је у суштини била парада. Уништавају све пред собом, њихова историја је богата рушењима и разарањима. После Другог светског рата нисам видео да је Русија изводила муњевите операције. Мислили смо да су достигле ниво озбиљних модерних снага, али изгледа да није било дубоких промена унутар војске“, рекао је он.

Хиперсонично оружје је блеф, каже војни аналитичар.

„Ово је класично оружје, балистичка ракета је прилагођена за употребу са авионом и може имати велику брзину. Имати тако нешто није ништа посебно, постоје и други начини за пробијање ракетне одбране. Ово оружје непотребно изазива превише пажње. Свака балистичка ракета има застрашујућу брзину, једина разлика је у томе што може да маневрише у путањи да промени циљ. Нисам импресиониран“, прокоментарисао је Ивица Мандић.

Он сматра да ће одбијање руске стране да озбиљно схвати преговоре и постављање услова које Зеленски сигурно неће потписати довести до тога да се украјинске снаге наоружају због опште помоћи Запада.

Подсетио је да ни после четири недеље рата Руси немају ваздушну надмоћ.

„У наредним данима ћемо проучавати шта ће бити са залуталим оружјем – дроновима, јер је у таквим односима сила веома ефикасна“, рекао је он.

Очекује велике губитке од руских снага. Он такође очекује да ће Запад испоручити високопрецизне артиљеријске и ракетне системе.

Он верује да ће до озбиљних преговора доћи за 15–20 дана.

„Порука је да Русија са неким преговара. То су преговори који се воде само да би их било, метод избегавања судара са реалношћу и обмањивања међународне заједнице“, рекао је.

Кијев је синоћ претрпео велику ракетну ватру, али војни аналитичар верује да руске снаге немају шансе да заузму престоницу.

„Ако се овако настави, крај ће бити потпуни војни пораз.“

„Ако Руска Федерација настави овако, крај ће бити потпуни војни пораз, колико год да траје. Ако Маријупољ падне и дође до спајања, немојте се изненадити ако Путин прогласи победу и обмањује јавност да је постигао своје циљеве“, рекао је он.

„Пре ће доћи до државног удара него довођења Русије на ивицу колапса. Русија има 140 милиона становника. Војне губитке би било релативно лако надокнадити, али више нема обучену војску“, рекао је војни аналитичар.

 

 

 

 

 

 

Извор: INDEX.HR