Издвајамо Регион

ХРВАТ „ДЛАКУ МЕЊА А ЗЛУ ЋУД НИКАД“! ПЕРНАР ПРОЗВАО СРБЕ: Бањалучани га угостили а ево како им је узвратио.. (ФОТО)

Иако су становници Бањалуке, највећег града Српске, показали колико велико срце имају и како су добри домаћини, без обзира којој вери припада њихов гост, посланик Живог зида у хрватском Сабору, Иван Пернар, на све то је синоћ буквално пљунуо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бањалучани су га срдачно угостили, понудили му топли смештај у свом дому како не би морао да плаћа хотел, а он је само неколико часова након тога Србе означио највећим кривцима за сукобе током 90-их.

На овај начин, сабери-одузми, показао је само колико му је, упркос масној цифри, око 4.000 KМ, коју сваки месец као посланик стави у џеп, синоћ било тешко да из свога новчаника извади 30-ак марака и плати себи собицу у неком хотелу или хостелу.

Наиме, у петак послеподне преко свога Фејсбук профила затражио је преноћиште у Бањалуци, да би се само неколико сати касније фотографисао с једном девојком у бањалучком локалу и обавестио своје пријатеље да је решио проблем са смештајем.

И док су сви мислили да Пернар на овај начин шаље поруку мира из Бањалуке, он је поново путем друштвених мрежа послао поруку. Овај пут потпуно другачијег садржаја.

– Свима нам је заједничко да желимо волети једни друге, закопати ратне секире и бити слободни људи и пријатељи једни другима. Сви смо грешили, Срби нажалост највише, и као у оној Исусовој успоредби, онај који је највише згрешио против тебе ће те највише волети ако му опростиш.

Одлучио сам опростити тим људима, исто позивам и Србе, да опросте свима нама за лоше што смо им учинили, али и да признају да су у Сребреници систематски убијали људе с циљем истребљења дела бошњачког народа. Учините то и можемо ићи напред, Бошњаци ће вам опростити ако опрост затражите, ни они не желе довека живети у мржњи – написао је он на своме Фејсбук профилу.

Симптоматично је да није ни помислио да Бошњаци затраже опрост за своје злочине, па није чудно што су уследили многобројни коментари на његовом профилу.

 

Извор: Блиц