Издвајамо Србија

ТАДИЋ МИ ЈЕ НУДИО ПАРЕ ЗА МРТВО ДЕТЕ! „Деца су видела нешто што није требало“

Фото: Медија центар

Након трагедије смо отишли на састанак с њим, он нас је саслушао, а онда рекао: „Деца су видела нешто што није требало“, каже Петар Миловановић, отац убијеног гардисте.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ЕКСКЛУЗИВНО ОТКРИВАМО шокантне детаље разговора између породице убијеног гардисте и тадашњег председника Србије Бориса Тадића.

Бивши председник Србије Борис Тадић хитно мора да буде саслушан у полицији како би коначно рекао све што зна о погибији припадника Гардијске бригаде Војске Србије и Црне Горе Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића 5. октобра 2004. у касарни на Топчидеру.

То за Курир наводе Петар Миловановић и Јанко Јаковљевић, родитељи страдалих војника, истичући да Тадић сигурно има много тога да каже о овом случају.

Миловановић, отац страдалог Дражена, прича да му је бивши председник Србије, док је био на власти, обећао да ће се истражити шта се десило са двојицом војника тог кобног дана у војном објекту „Караш“, али му је уместо истине о страдању на крају понудио – новац.

– Након трагедије смо супруга, сестрић и ја ишли код Тадића. Он нас је примио, изјавио саучешће и затражио да чује нашу причу. Саслушао нас је, а онда је, ограђујући се, рекао: „Кажете да су деца видела нешто што није требало.“ То је била једна врста игре, да то није његово мишљење него наше – каже Миловановић и додаје:

– Тадић нам је затим понудио новац, на шта сам му рекао: „Друже председниче, нисам вам дао паре на зајам, нити сам вам их тражио. Ја сам вама дао сина да служи војску, да служи држави!“ Онда смо изашли одатле. На томе је остало, ни он нам није помогао и тако је, ево, прошло 12 година од убиства. Ми породице страдалих се не боримо за финансије него само за истину. Тражимо истину, а не нечију главу.

И Јанко Јаковљевић, Драганов отац, очекује да ће Тадић коначно рећи све што зна о трагедији из 2004.

– Он много зна и очекујем да убрзо буде саслушан. Ако Тадић не буде добровољно отишао да да изјаву, органи морају да га приведу. А осим Тадића, треба испитати и бившег министра одбране Првослава Давинића и некадашњег начелника Генералштаба Бранка Кргу, као и тадашњег команданта Гардијске бригаде Радомира Ћосића – каже он.

Подсетимо, истрага војних органа тврдила је да је у овој трагедији реч о убиству и самоубиству, односно да је Јаковљевић најпре убио Миловановића, а затим себе, што је касније оспорила независна комисија, утврдивши да је гардисте на Топчидеру убила трећа особа.

Извор:Курир.рс/Фото:медија центар