Србија

АЛБАНЦИ У ПАНИЦИ БЕЖЕ СА КОСОВА! Разлог ове масовне бежаније нас се ИТЕКАКО ТИЧЕ

Масовна бежанија са Kосова показује да у последње две године није урађено ништа на економском плану како би људи желели да остану и покушају да обезбеде егзистенцију на Kосову

Албански медији са Kосова преносе да је ситуација у Јужној српској покрајини постала драматична кад је у питању одлазак одатле.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, према писању неких медија скоро 40.000 људи у овом тренутку чека одговор по питању радних виза од амбасаде Немачке, како би што пре напустило Kосово. Овај број односи се само на оне који су већ обезбедили радно место преко својих контаката, а много је оних који би такође отишли, али још увек нису успели да се снађу.

Тренутно на визу у немачкој амбасади чекају људи који су захтев поднели још 2017. године, пишу приштински медији и додају да је овакав одлив радне снаге више него забрињавајући.

Такође, масовна бежанија са Kосова показује, пишу албански медији, да у последње две године није урађено ништа на економском плану како би људи желели да остану и покушају да обезбеде егзистенцију на Kосово.

Уместо тога, на хиљаде људи добија радне визе и напушта земљу.

Приштински медији пишу да им је извор из ндемачке амбасаде рекао да је на већину упита за визе одговорено позитивно, поготово онима који су имали уговоре са озбиљним компанијама у моћним европским државама.

Многи сматрају да је и ово један од разлога зашто Приштина није добила визну либерализацију, с обзиром да Албанци масовно беже са Kосова и срећу траже у земљама Запада.

 

Извор: Espreso.rs/Indeksonline