Издвајамо Свет

ПУЦЊАВА У САД! Овако Срби славе Божић у Калифорнији, све грми и трешти (ФОТО/ВИДЕО)

У готово свим православним храмовима у земљама региона и широм света одржавају се данас литургије поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића, а о слављу српске дијаспоре у Џексону, граду у америчкој савезној држави Калифорнији, обично извештавају скоро сви амерички медији.

Свуда се чита посланица патријарха Иринеја, којом су православни верници позвани на међусобно разумевање, љубав и праштање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Чувајмо се тешких и неопрезно изговорених речи, имајући на уму да друштвено окружење у коме живимо стварамо управо речима. Благе речи лече, груба реч повређује, а ране од речи често су грубље и од физичких рана“, порука је патријарха српског и епископа СПЦ.

Божић по Јулијанском календару обележавају верници Српске и Руске православне цркве, Јерусалимске патријаршије и Света гора и део египатских Копта.

Срби у Џексону славе Божић откако та комуна постоји, али последњих десетак година то је прави спектакл. Нема прославе док се не испуцају пушке да цео град зна да Срби славе. Ево како то обично изгледа.

 

Извор: Курир.рс/Тањуг