Издвајамо Србија

НА ШАБАНОВОЈ САХРАНИ НЕЋЕ БИТИ СВЕШТЕНИКА: Сви детаљи последњег испраћаја КРАЉА НАРОДНЕ МУЗИКЕ! Било му је битно ко је ЧОВЕК а не

Фото: Јутјуб

– Никада није ушао ни у један верски објекат. Организована религија за њега је била страна. Био је човек који није, баш никада, гледао ко је које вере, религије… Важно му је било само какав је човек – објаснио је извор за портал Телеграф.рс

Шабан Шаулић погинуо је око 6:45 часова ујутру, 17. фебруара, на путу Билефелд-Гитерлох, у тешкој саобраћајној несрећи. Убио га је пијани Немац без дозволе који је дивљао за воланом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како сазнајемо, Шабан Шаулић биће сахрањен у петак, у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Иако је Шабан рођен у муслиманској породици, у том духу, неће бити сахрањен по тим обичајима, али и ни по једним другим. Како сазнајемо, биће обављена грађанска сахрана, без иједног свештеног лица.

– Шабан је рођен у муслиманској породици, васпитаван је у том духу, али неће бити тако сахрањен. Шабан је одрастао у СФРЈ и упркос поодици никада није био верски дефинисан. По муслиманским обредима није ни улазио у веру, да око тога не детаљишемо, зна се о чему је реч – каже наш извор близак породици Шаулић.

– Обавиће се грађанска сахрана, а свештеника неће бити, јер он лично није припадао ниједној вери. Шабан је поштовао сваку веру, али ниједну није исповедао. Никада није ушао ни у један верски објекат. Организована религија за њега је била страна. Био је човек који није, баш никада, гледао ко је које вере, религије… Важно му је било само какав је човек – објаснио је извор за наш портал.

Како сазнајемо, комеморација ће највероватније бити одржана у петак, пре сахране.

 

Извор: Телеграф.рс