Србија

ПЛАТИО МУ ЈЕ НАЈМОЋНИЈИ АЛБАНАЦ: Тајна служба ове моћне земље чува Фљорима, убицу Оливера Ивановића, све ради уз ЊИХОВ НАЛОГ!

Фото: Јутјуб

Једна од најмоћнијих служби на свету помогла је Фљориму Ејупију да допутује из Немачке у Приштину преко Тиране и врати се истим путем после злочина.

Немачка обавештајна служба БНД чува Фљорима Ејупија, убицу Оливера Ивановића. Тајна служба Немачке помогла му је д апреко Тиране допутује на Косово и истим путем се врати неколико сати после злочина. Све време његовог боравка на КиМ, а посебно у Митровици, где је Ивановић ликвидиран, Ејупи је имао логистичку подршку немачких обавештајаца и њихових сарадника на терену.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Фљорим Ејупи, који је одговоран и за подметање бомбе под аутобус Ниш експреса код Подујева 2003. године, борави у Немачкој, а у контактима са БНД је дуже од 15 година. Према подацима до којих су дошле српске службе, управо захваљујући урганцијама Немачке он је и ослобођен на суђењу за бомбашки напад у којем је погинуло 12 Срба, иако против њега постоји мноштво доказа.

– Ејупи је одговоран за још неколико атентата на Косову. У почетку је био део плаћеничке екипе Кадрија Весељија, али га сада у потпуности контролише немачки БНД. Због тога и борави у Немачкој и под њиховим је пуним надзором. Какве све послове обавља, тешко је утврдити, међутим, оно што поуздано знамо јесте да је последњи пут на Косову био баш у време ликвидације Ивановића и да су и долазак и напуштање територије КиМ логистички покрили Немци – открива извор из српских безбедносних структура.

О вези Ејупија и једног од његових помагача са убиством Ивановића говорио је и председник Александар Вучић.

– Зашто не можемо да добијемо снимке са аеродрома у Тирани? На аеродром „Ринас“ у Тирани слетео је из Немачке Фљорим Ејупи, који је у тој земљи био под присмотром. Кретао се према Косову, дошао тамо, убрзо напустио нашу територију, а потом се поново преко Албаније вратио у Немачку. Ко је Неџмедин Зекај, који је променио своје име у Љирам Зекај? Шта су они радили у Митровици у време убиства – упитао је Вучић.

Дугогодишњи оперативац Службе државне безбедности Божидар Спасић потврђује да нема ниједног сегмента на КиМ у који није умешан БНД.

– Немачка обавештајна служба све зна. Они су 2005. и 2007. године издали документ о особама које се сумњиче за тероризам и корупцију на КиМ, у коме се помиње и Ејупи. Знали су и тада сваки његов покрет. Немци су га склонили након злочина, Ејупи се у Немачкој осећа безбедним. Не треба заборавити ни да седиште БНД има блиске везе са ЦИА, седиште америчке службе је у близини Франкфурта – каже Спасић, и додаје:

– Јасно је било отпочетка да је убиство добро организовано. Ејупи је непосредни извршилац, док је Зекај возио и уништио трагове.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић каже да је индикативно то што је Ејупи одмах након атентата отишао у Немачку.

– То је крајње сумњиво и указује да постоји нешто у позадини. Несумњиво је да су албански фактори и западне силе које их подржавају заинтересовани за дестабилизацију КиМ – подвлачи Анђелковић.

 

Извор: Српски Телеграф