Србија

ВУЛИН ШИРИ ПАНИKУ: Наши кадети се спремају за рат!

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Ми ћемо дати све од себе да се добро спреме. Имају од кога да уче, од оних који знају шта је рат, рекао министар војни

Министар одбране Александар Вулин, чувен по томе је желео да мобилише читаву државу и женама наметне обавезу да пролазе војну обуку иако сам није служио војни рок, поново диже панику тврдећи да се кадети Војне академије спремају за рат.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

НЕМАЧКИ НАУЧНИЦИ: Наше откриће промениће историју човечанства

Он је критике због именовања генерала Владимира Лазаревића, хашког осуђеника за ратне злочине, за предавача на Војној академији оценио као „различите аршине“.

– Сви други са стране су невини и треба их наградити? Ви имате пресуду која каже да је „Олуја“ злочин, а нико није осуђен. Па је л‘ то нека елементарна непогода – упитао је Вулин и констатовао да на Војној академији не предаје само генерал Лазаревић већ „на десетине стручних старешина, изузетних људи“.
– Kадети наших академија се не спремају за мир… Спремају се за рат. Ми ћемо дати све од себе да се добро спреме за то, али и да рата не буде. А имају од кога да уче – од оних који знају шта је рат. Неће од мене да уче него од оних који су живот посветили борби – образложио је министар и истакао:
– Ви забрањујете Србима да добро мисле о себи. Зашто не би мислили добро? О својој војсци… О људима који су се у складу са Женевском конвенцијом борили на Kосову, а који су сада на слободи.

Осим што је познат по томе што форсира војну гардеробу, недавно је откривено да је Вулин утајио читав арсенал од надлежних органа. А уз то скрива и податак има ли уопште дозволу за ношење и држање десет пиштоља и пушки.

Иако је био у обавези, Вулин није пријавио Агенцији за борбу против корупције да поседује пет пиштоља марке „застава“, „гардијан“, „глок“, „берета“ и „збројевка“, револвер „арминијус“, три ловачке пушке „мосберк“, ИЖ и карабин ЦЗ, као и малокалибарску пушку „марлин“. Министар се правдао да уопште није знао да и то мора да пријави у својој имовинској карти.

ОГОРЧЕНИ ОТАЦ МЛАДИЋА ПОГИНУЛОГ У ВОЈНОЈ ФАБРИЦИ: Нуде ми новац да ћутим, али мој мртав син није на продају!

МУП ћути
KРИЈУ ДА ЛИ ИМА ДОЗВОЛУ ЗА ОРУЖЈЕ

МУП трећи дан заредом није одговорио на питања Kурира да ли је Вулину издата дозвола за оружје. Ни Вулин није желео да открије да ли држи нелегално оружје нити, ако дозволу има, како ју је стекао, пошто је за њено издавање неопходно проћи прегледе код психијатра, психолога, али и офталмолога. Вулин је, подсетимо, управо због слабог вида, диоптрије седам, ослобођен служења војног рока. За недозвољено поседовање оружја казна је новчана и до пет година затвора.

 

Извор: Kurir.rs