Регион Србија

ВУЧИЋ О ИЗЈАВИ БАКИРА ИЗЕТБЕГОВИЋА: Не потежу се речи рат и признавања неких територија тек тако!

Председник Србије Александар Вучић је рекао да сада знамо шта нам Бакир Изетбеговић мисли и жели и да је боље да је рекао „да“ а не „надам се да“ јер ово показује лични однос према томе.

„Лакше бих заиста поднео да је била та прва формулација у којој је речено да је он изјавио то „да“. Ми желимо добре односе са БиХ. А то што они шаљу глумце и аналитичаре да причају лоше о мени не схватају да неће имати у Србији никога бољег од мене ко ће више подржавати територијални интегритет БиХ“, рекао је Вучић.

Он је рекао да неће отказивати посету трочланом Председништву БиХ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Шта бисмо добили том посетом? Разговараћемо и са Бакиром. Али сада знамо шта нам мисли и шта жели. Узећемо у обзир оно што је изговорено. Никоме нисмо претили, никога нисмо увредили“, рекао је Вучић и додао:

„Имамо четири тачке на дневном реду седнице Савета за националну безбедност. Не очекујем никакве драматичне одлуке. За нас је важно да будемо одговорни шта се код нас дешава“

Он је напоменуо да је задовољан састанцима у Бриселу али и додао да нам предстоје дртастичне промене.

„ЕУ неће дозволити да Србија постане пуноправна чланица Уније без правно обавезујућег документа на крају процеса нормализације односа са Приштином. Морате да извршите нормализацију стања, како они то кажу“, рекао је Вучић и додао да, како год да се то тумачи, то је оно што ЕУ очекује.

„Није то признање, нико то не говори на тај начин. Говоре између редова, али не на тај начин, али ово је оно што ја могу да вам кажем“, рекао је председник новинарима у Аранђеловцу..

Извор: Kurir.rs/Tanjug