Спорт

ДА ЛИ ЈЕ ОН ТО НАЈАВИО КРАЈ? Ноле овом изјавом оставио Србију у шоку!

Новак Ђоковић, први рекет света, рекао је да му је важније време проведено са породицом него тениски рекорди. Србин је додао да тешко може да замисли живот у потпуности без тениса и да планира да остане у спорту и након краја каријере.

Да ли су рекорди важнији од времена које проведем са породицом? Да ли су битнији од мог здравља или неких других ствари? Нису! Потпуно сам отворен и сто одсто искрен око свега, много причам са супругом око тога свега, са родитељима, браћом, људима који су ми блиски, јер желим да схватим како они гледају на све то – рекао је Ђоковић у интервјуу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новак је истакао да су му најважнија на свету – деца.

– Отац сам два анђела и време које проводим са њима ми је веома драгоцено. Не желим да прођем кроз живоз и да схватим да нисам био ту, да сам пропустио неке најважније ствари у њиховом одрастању.

На питање да ли може да замисли живот без тениса, Ђоковић је одговорио:

– И да и не. Могу да замислим зато што се не бојим живота без тениса. Срећним ме чини и много других ствари, али исто тако сам рекао и не, зато што то и неће бити живот без тениса. Због тога што и када не будем играо, бићу и даље активан у спорту. Желим да имам своју академију, да пренесем сва своја искуства новим генерацијама које стасавају у Србији – истакао је Новак Ђоковић.

Подсетимо, Новак је предао меч Вавринки у осмини финала УС Опена, а ове сезоне је од Грен слемова освојио Вимблдон и Аустралијан Опен. На листи најтрофејнијих и даље води Роџер Федерер са 20, Надал има 19, а Ђоковић 16.

 

Извор: Srbijadanas.com