Регион

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Девојчица (14) преминула од вируса: Лекари саопштили…

Здравствене власти Северне Македоније су потврдиле да је протекле седмице регистровано 3.600 новооболелих од грипа, и да је укупан број инфицираних премашио 10.700 грађана

Четрнаестогишња девојчица која је у среду увече преминула на Универзитетској клиници за дечје болести у Скопљу, прва је овогодишња жртва грипа у Републици Северној Македонији (РСМ), потврдила је др Гордана Кузмановска, епидемиолог у Институту за јавно здравље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је прецизирала да је према извештају са Клинике за дечје билести, преминула девојчица имала и друга обољења.

Здравствене власти Северне Македоније су потврдиле да је протекле седмице регистровано 3.600 новооболелих од грипа, и да је укупан број инфицираних премашио 10.700 грађана. „За сада нема потребе за мером затварања школа да би се спречило ширење грипа“, наводе здравствене власти у Скопљу.

Истовремено у Скопљу је у четвртак из ресорног Министарства здравља саопштено да је утврђено присуство корона вируса код једног од македонских држављана који је био на броду „Диамонд Принцесс“ у Јокохами, у Јапану. Оболели је збринут у болници у Јапану.

Пренета је информација да је амбасадор РСМ у Токију у дневној комуникацији са оболелим држављанином.

Остала двојица македонских држављана који су још увек на поменутом броду у Јокахоми, како је наведено, изјавили су да се осећају добро и да досада нису осетили симптоме који би евентуално указивали на присуство корона вируса.

 

Извор: Новости.рс