Русија Свет

ЛУКАШЕНКО ШОКИРАО СВЕТ! Путин и Русија нас присиљавају НА ОВО…

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је данас да се његова земље „приморава на интеграцију“ са Русијом и поручио да стварна интеграција економија две државе подразумева „суверенитет и независност“ Белорусије.

-Остајемо посвећени, као и увек, стварној интеграцији без присиљавања на интеграцију – рекао је Лукашенко на састанку са председавајућим Евроазијске економске комисије Михаилом Мјасниковичем. Лукашенко је додао да је Белорусија иницирала „стварну интеграцију“ две бивше чланице Совјетског савеза 1990-их, када је Борис Јељцин био на власти, уз одржавање „суверенитета и независности“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тада нисмо разговарали о томе да неко изгуби суверенитет и независност. Уз све тадашње потешкоће, успели смо да нађемо решења за компликована питања- рекао је он. Лукашенкова изјава долази у моменту, када је, како оцењуе АП, дошло до пораста напетости између две суседне државе.

Агенција подсећа да су преговори о ближим економским односима у застоју, да је Русија обуставила испоруке нафте Белорусији, а Лукашенко у више наврата оптужио Кремљ да подстиче спајање две земље.

 

Извор: Тањуг