Издвајамо Србија

ЈЕРЕМИЋ: Озбиљно размишљам о кандидатури за председника Србије

Интензивно размишљам и разматрам канидатуру за председника Србије, каже Вук Јеремић, председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јеремић је, гостујући на Н1, оценио да је посао председника од изузетне важности, поготово у време, како је рекао, превирања у свету.

– Кад бих се кандидаовао била би то моја најважнија одлука у каријери, и стога прилазим озбиљно томе и не затрчавам се. Тешко се живи, народ је незадовољан и то се не може решити преко ноћи. Зато је од питања ко ће се кандидовати битније која решења понудити и о томе се саветујем с умним људима – рекао је Јеремић.

На питање када би могао да донесе одлуку о кандидатури, Јеремић је поновио: „Кад будем сагледао могућности да понудим решења за проблеме грађана“.

Да сам био у стану одвели би ме инспектори

Јеремић каже да су двојица инспектора полиције дошла у његов стан да му уруче позив на разговор.

– И да с њима кренем одмах, да сам се нашао у стану одвели би ме. Чекали су ме у стану док није дошао мој адвокат, обавили телефонски разговор и онда одлучили да оду – објашњава Јеремић.

Говорећи о исказу који је дао у полицији, каже да је одговорио на сва питања и да је то трајало петнаестак минута.

– Нисам имао много тога да кажем. Осим да се догодила трагедија, друга сазнања немам. После тога су се појавиле злонамерне интерпретације, чак су и високи државни функционери коментарисали – рекао је Јеремић и додао да ће наставити да буде доступан полицији.

Он сматра да је непримерено о истрази погибије двојице гардиста расправљати у медијима.

Извор:Н1