Издвајамо Свет

ПРОРОЧАНСТВО СТАРЦА ЈОНЕ: Годину дана након моје смрти почеће СВЕТСКИ РАТ а онда ће доћи РУСКИ ЦАР (ВИДЕО)

У Русији верују да је крај света близу. Нама није дато да знамо тачно када, али постоје данас видљиви знаци који се спомињу и у Светом Писму и у делима Светих Отаца Цркве.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Знаци се односе на сукоб у Украјини, али и на дешавања у целом свету.

Константин Душенов разговарао је са директором издавачке куће “Благословение” Јуријем Григорјевичем Самусенком.

– Господ преко оних који пророкују саопштава људима неку информацију. Апостол Павле је говорио: “Духа не гасите. Пророштва не презирите”.

Ја могу одмах да кажем да сам сазнао од свога духовног оца – духовник наше породице је био веома познати старац, схиархимандрит Јона Игнатјенко. Он се подвизавао у одеском мушком манастиру, тамо где је Митрополит Агафангел.

Он је веома познат. Осим обичног народа који је долазио из свих крајева Украјине, Белорусије, Русије и Владивостока, њему је долазио и Патријарх да би разговарали у четири ока.

Постоје фотографије, они су се фотографисали при сусрету. Други познати људи…

– Ви имате у виду Патријарха Кирила?

– Патријарха Кирила, пре четири године када је, поставши већ Патријарх, посетио Одесу. А у одеском манастиру је резиденција Патријаршије.

– Да ли је жив сада баћушка, Ваш духовник?

– Баћушка се упокојио. И у вези са тим сада ћу вам испричати да када је он умро… Када су га питали, и ја сам га такође питао: “Баћушка, Трећи светски рат о коме све знамо… гледајући шта се дешава у свету и дивећи се дуготрпљењу Божјем, питамо се – а када ће то бити? Ко ће напасти Русију?”

– Русију нико неће напасти – рекао је духовник.

– А ко ће напасти САД?

– Нико неће напасти.

– Па какав ће то бити рат?

– Он ће почети од мале земље, која је мања од Русије. Биће унутрашњи сукоби који ће прерасти у грађански рат. Пролиће се много крви.

И у тај грађански рат у малој земљи, биће увучена и Русија и САД и многе земље. И то ће бити почетак Трећег светског рата – објаснио је Јона.

– А када ће то бити, баћушка?

– Ја ћу умрети, и годину дана након тога ће почети.

– Он се упокојио у децембру 2012. године. А Евромајдан је почео у децембру…

– Крајем новембра је почео… у суштини реално је мајдан са запаљеним гумама и сл. почео у децембру и настављен је 2014. године. То о чему говорите, наравно… како изабрати речи… многе ће уплашити.

Као што знате, савремени либерални свештеници, и парохијани који им долазе, они сматрају савременог православца који (…) пророчанствима, неким пророчанством, који покушава да се снађу у есхатолошким догађајима и да га примене у некој ситуацији Црквене есхатологије – сматрају га неким фанатиком и боје га се.

По мом мишљењу, људи се веома боје да наруше свој комфор а такав вид размишљања обавезно води човека у стање духовне обамрлости.

– Више пута сам и сам био сведок разговора у неком кругу верника и реакције људи на ово што је управо рекао баћушка… обично изазива такву рекацију: – Не, какав рат? То неће бити. – Зашто неће бити? – Не, не неће…

Захваљујући нашим читаоцима (Срб-Рус) сазнали смо за још један важан део овог пророчанства који говори о доласку руског Цара!

Рат у Украјини ће трајати две године и онда ће доћи руски Цар

https://youtu.be/fiFbBfS92sA

Превод: (на снимку говори протојереј луганске епархије, отац Максим Волинец)

– Јуче сам преводио мом познанику практично предсмртне речи старца Јоне Игнатјенка, одеског старца, које су снимљене. Он је ауторитет кога нико не оспорава, верници, а ни свештеници.
Рекао сам му да је забележено да је старац рекао да ће „годину дана после моје смрти почети велики потреси, почеће рат, почеће глад.“
Он је умро 20. децембра 2012. године. То ће трајати две године, рекао је он, од 2014. до 2016. и завршиће се великим ратом. Он је одговарао на питање – како ће почети Трећи светски рат?
Њега су питали, да ли ће бити рата. Он је рекао, да биће, после моје смрти, након годину дана ће почети.
– А како ће почети – тако што ће Америка напасти Русију?

– Не, каже он.
– Тако што ће Русија напасти Америку?
– Не
– Па како онда?
Он је говорио да ће у једној земљи која је мања од Русије настати веома велики и озбиљан сукоб, биће веома велики рат, биће веома, веома много крви. То ће трајати две године, након чега ће бити руски Цар. То су његове последње речи.…

Погледајте целу емисију:

 

Извор: Дневне.рс /Фацебоокрепортер / Србија јавља