Свет

СОРОШ РУШИ ТРАМПА! Организатор обојених револуција спрема једну и у Америци!

Амерички милијардер финансира два велика протеста против новоизабраног председника САД – један током инаугурације 20. јануара и други дан после, тврде медији у САД

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички милијардер Џорџ Сорош, познати организатор обојених револуција по свету, покушава да на улици сруши новог легитимно изабраног председника САД Доналда Трампа. Како амерички медији пишу, Сорош је платио разним групама да изазову хаос одмах након председничких избора у новембру, а сада финансира два велика протеста – један током Трампове инаугурације 20. јануара и други дан после.
Насиље на улици

Према наводима медија у САД, на церемонији инаугурације новог председника у петак очекују се масовне демонстрације са више од 200.000 учесника. Тај протест, за који кажу да ће бити највећи током полагања заклетве једног председника САД, организују разне групе окупљене у коалицију Ометај Ј20 (ДисруптЈ20). Чланови те коалиције, који себе називају антифашистима, преко друштвених мрежа позвали су Американце да масовно изађу на улице Вашингтона и да по сваку цену, макар и насилно, онемогуће

Према наводима организације Капитал рисерч сентер, Сорош и његова фондација Отворено друштво повезани су са неколико група окупљених у Ометај Ј20. Поједини медији су чак пренели да је та коалиција понудила 2.500 долара свакоме ко жели да дође у Вашингтон на протест.

Такође, Сорошево Отворено друштво оснивач је организације Вашингтон може (Wасхингтон Цан!), која се бори против Трампове политике. Та група је била организатор насилних протеста широм САД који су трајали данима након избора 8. новембра. Амерички информативни портали сада наводе да та организација, која окупља хиљаде плаћених активиста, намерава да учествује у насилним демонстрацијама током Трампове инаугурације.

Осим тога, Сорош је дао чак 90 милиона долара разним феминистичким групама, попут Пленд перентхуд, Католикс фор чојс, Иквалити нау, које стоје иза протеста заказаног дан након Трампове инаугурације. Сви они наведени су као партнери групе Женски марш на Вашингтон (Wомен’с Марцх он Wасхингтон), главног организатора великих демонстрација против Трампа у суботу. Тај протест подржале су десетине познатих жена у САД, попут глумица Џулијан Мур, Патрише Аркет и Скарлет Јохансон, као и певачица Кејти Пери и Шер. Стога се очекује да на улицу изађу стотине хиљада демонстраната који су против Трампових виђења полних, класних и расних права.

Путиново упозорење

Да Сорош жели да збаци новоизабраног председника САД, сматра и амерички новинар Алекс Џоунс, који на то одавно упозорава.

– Кује се завера против Трампа. Он је покварио планове владара света, који су својим новцем диктирали досадашњим америчким председницима шта да раде. Корпоративне елите и заговорници глобализације у Трампу виде свог највећег непријатеља због његових најава да ће прекинути са досадашњом политиком САД. Он ће пореметити планове богатима и оснажити америчке компаније, вратити радна места из света код нас. Велике корпорације и америчка елита то виде као огроман финансијски проблем – објашњава Џоунс.
Он подсећа да је Џорџ Сорош, који је подржавао и финансирао Хилари Клинтон, изгубио чак милијарду долара након што је Трамп изабран за председника.

Истовремено и руски председник Владимир Путин у уторак је наговестио да би Сорош могао да сруши Трампа. Путин је, наиме, ситуацију у САД поредио са оном пред почетак крвавих протеста против украјинског председника Виктора Јануковича у Кијеву 2014, такозваним Мајданом, у ком је погинуло више од 100 људи. А те протесте финансирао је Џорџ Сорош, што је и сам признао.

Намештају анкете

Доналд Трамп љутито је јуче реаговао на анкету телевизије АБЦ и листа „Вашингтон пост“ која показује да улази у Белу кућу као најнепопуларнији председник у последњих 40 година.
– Исти људи који су водили телефонске изборне анкете, и који су погрешили, сада спроводе истраживања популарности. Намештена су као и пре – написао је Трамп на свом Твитеру.
Према тој анкети, 40 одсто Американаца подржава начин на који је Трамп извео транзицију, што је половина у односу на подршку коју је имао одлазећи председник Барак Обама.

 

Извор: Informer.rs