Издвајамо Србија

ТИФА О ПОДИГНУТА ТРИ ПРСТА: Дизаћу их онолико колико желим! По оцу сам четник, а по мајци усташа…

Преселио сам се у Београд, мада ја имам некретнина, а и пријављен сам и у Сарајеву. Нисам ја отишао из Сарајева због Сарајева, само сам отишао трбухом за крухом, јер ме овдје људи више цене него у мојој авлији. Овде имам већу ширину и простор за деловање. А да ми је нешто сметало раније, онда бих давно отишао, али не у Београд него преко баре, каже Младен Војичић Тифа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он каже да није доживео нека нова разочарања али се враћа на догађај од пре пар недеља када је нападнут због једне фотографије објављене на Фејсбуку.

„Недавно се дигла велика халабука око оног мог дизања три прста. Дизаћу их онолико колико желим! Ко ме то и чиме задужио у животу и ко то мени кроји судбину? Моји ауторитети су већ одавно испод земље, моји отац и мајка. А све остало ме не интересује, без обзира на то о којем се корпусу радило. Сви знају, али ја нисам о томе желео да јавно говорим и, ево, сада ћу први пут. Ја сам у току рата три пута брутално претучен у Сарајеву. Нисам желео да солим ни да стављам со на ране, али кад ме већ неко провоцира па да и ја кажем коју. Али, то не значи да је то анатемизам или сигматизам према једном корпусу. Будала је било и биће и после тебе и мене. То је ствар појединаца па да не стављамо колектив као кривца него само појединце. Ја сам за појединачне кривице, а не за сврставање било које конфесије у ту категорију“, каже Тифа.

На питање да ли је одлука о пресељењу у Београд дефинитивна Тифа каже:

„Па, ја сам човек који има право да живи на било којем крају земљске кугле. Ко то мени има право да одређује где ћу да живим? Ја сам Босанац пре свега, Сарајлија, дете из мешаног брака, по покојном оцу четник, по покојној мајци усташа, а по опредељењу весели Босанац и то ћу увек да будем. Тако сам изјавио и када су ме трећи пут сломили на Маркалама и рекао полицији у записник. За све што причам, имам и аргументе.“

 

Извор: Аваз/М.Ц.