Издвајамо Регион

ХРВАТИ ЗАПРЕПАШЋЕНИ: Колинда скандалозном изјавом пљунула на темеље државе!

У великом преокрету у хрватској афери „Дневнице“, после свега што је испливало након заједничке конференције Андреја Пленковића и главног државног тужиоца Динка Цвитана, помало је испод радара прошла данашња изјава хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић, наводи портал Индеx.хр

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

А изјава је, како наводи тај портал, у најмању руку скандалозна на више нивоа.

– Апелујем на државне институције, у овом случају ДОРХ, да раде свој посао- рекла је Колинда, преноси Индеx.хр, наводећи да би било би добро да је ту и стала.

– Нажалост, ово непрестано вађење некаквих костура из ормара и даље води ка ерозији поверења грађана у политичаре и институције. Ово је случај који показује да би ДОРХ требало да се бави истрагама о ономе што се догађа данас, а не да се непрестано враћа годинама и годинама у прошлост- рекла је Грабар Китаровић.

Портал Индеx.хр се пита шта је председница овом изјавом желела да каже: да ДОРХ не би требало да се бави сумњивим стварима ако су се догодиле у прошлости?

Питање је чиме би онда требало да се бави, наводи портал, додајући да председница своју изјаву није појаснила.

– За њу су малверзације које су се догађале у последњих неколико година, а које су трајале до пре неколико месеци или недеља, ‘враћање годинама и годинама у прошлост’. Осим што је овом изјавом релативизовала криминал (до којег је несумњиво дошло, само још треба утврдити ко је крив), Колинда је овом бизарном изјавом ударила у саме темеље правне државе- пише Индеx.хр.

“Која је поента њене изјаве? Злочин је злочин само кад се догађа у садашњости. У прошлости је то, како каже Колинда, ‘непрестано вађење костура из ормара’”, наводи хрватски портал.

Извор:Информер.рс/Танјуг