Србија

Упозорење! ПРОФЕСОР КОЧОВИЋ ОТКРИО: Померио се пик четвртог таласа, а ево када нас очекује најјачи удар короне

Због наглог пораста броја заражених у протеклим данима, према математичким прорачунима професора информатике Петра Кочовића, померио се пик четвртог таласа. Уједно, порастао је и очекивани број заражених у пику.

Како је казао, математички модел којим је прецизно прогнозирао пик 3. таласа 2020. године, наводећи да можемо очекивати и 8.000 оболелих у дану, сугерише да се пик померио са 20. септембра на 15. октобар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Пик се у међувремену померио за 15. октобар, због наглог раста у претходних шест, седам дана. Чим број заражених нагло расте, онда се померају и пик и крај таласа. Број заражених у пику сада би могао бити између 7.400 и 10.500 – рекао нам је истичући да прецизна бројка зависи од оптимистичног или песимистичног сценарија.

Претходно, 31. августа казао је да ће у пику бити 5.500 – 8.500 заражених, те да су та и следећа недеља кључне, односно период до 11. септембра.

– Ових дана бележимо велики број заражених, али од 63. до 70. дана у трећем таласу смо исто бележили рекорде и велики број преминулих – казао је наводећи да су се и ти подаци у међувремену променили.

До прошлог петка је, наводи, број преминулих и заражених био виши у четвртом таласу. Сада је обрнуто.

– Седамдесетог дана четвртог таласа био је 421 преминули, а у трећем таласу за исти број дана је 456. Сад је ипак нешто мање преминулих, 35 разлике – истиче добру вест додајући да се бележи и разлика од око 5.000 заражених, за колико „води“ прошлогодишњи трећи талас у односу на актуелни четврти.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Телеграф