Издвајамо Свет

ТО ЈЕ ТА ТАЈНА ВЕЗА: Овако је жена Тонија Блера одбранила крвника Харадинаја!

Жена бившег британског премијера Тонија Блера Чери Блер (у свету адвокатуре позната под девојачким презименом Бут) оснивач је коморе Матриx Цхамберс, чији чланови су били у тиму адвоката који су заступали бившег вођу ОВК Рамуша Харадинаја, којег је јуче француски Апелациони суд у Колмару ослободио захтева за изручење Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Правни тим „Матриx“, односно адвокатска комора која је заступала Рамуша Харадинаја у Хашком трибуналу, основана је непосредно пре почетка примене закона о људским правима у октобру 2000. године.

Већина адвоката из ове коморе су професионалци с много искуства из области људских права, а једна од њих, чак прва наведена у тиму је и Чери Бут, односно Блер, супруга Тонија Блер, која је оснивач ове коморе.

Можда је баш због ове чињенице, да су га бранили професионалци из Велике Британије Рамуш Харадинај 2012. године у Хашком трибуналу други пут првостепено ослобођен кривице за злочине над цивилима на западу Косова 1998. године.

Француски суд одбио је јуче да изручи Србији бившег косовског премијера Рамуша Харадинаја. Суд је дао негативно мишљење поводом захтева српских власти за његово изручење и од јуче је Харадинај слободан човек.

Извор:еспресо.рс