ШЕШЕЉ НА ТВ ПИНК: СТРАНЦИ СТОЈЕ ИЗА УБИСТВА ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА! (Видео) – СРБИЈА ЈАВЉА

ШЕШЕЉ НА ТВ ПИНК: СТРАНЦИ СТОЈЕ ИЗА УБИСТВА ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА! (Видео)

Лидер Српске напредне странке Војислав Шешељ гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк изјавио је да је убеђен да су странци озбиљно умешани у јучерашње убиство Оливера Ивановића у Косовској Митровици…

 

– Није то терористички чин него атентат, јер је то убиство познатог човека, политичара. Кад страда неко непознат онда је тероризам. Ово није уперено само на Оливера Ивановића, разлози су много озбиљнији. Американци пре два месеца крећу са новом иницијативом за Баклан. Њен репрезент је био Брајан Хојт Ји, који нам је рекао шта Америка хоће и због чега смо се сви забринули. Пре два три дана Американци упозоравају да ће доћи до терористичких напада на северу Косова. То може значити и спровођење терора, а терор чини власт на локалним становништвом. Ако је то терор, онда су албанске власти у питању – рекао је Шешељ.

Шта су циљеви, а шта мотиви упитао је лидер СРС.

– Без циљева и мотива не можемо разрешити ниједно убиство. Оливер Ивановић је био истакнути политичар, председник једне минијатурне странке која на изборима није постизала ништа, али десило се нешто запрепашћујуће, да су њега пре неколико година ухапсили и оптужили за ратни злочин и водили поступак који још није правоснажно завршен. А сви ми Срби и Албанци и странци смо убеђени да он није умешан у ратне злочине. Зато је питање шта су хтели да постигну његовим хапшењем и малтретирањем и мучеништвом – истако је лидер СРС.

– Прво ми је пало на памет да од њега праве мученика да би постао политички лидер. Међутим, он није постао лидер, али је постао жртва која је освојила симпатије свих Срба. И шта су сад постигли – велико узнемирење целог српског народа, страх и узнемирење Срба на КиМ, јер ако су њега убили који је прозападни политичар, шта ли ће тек да раде оним који су за Исток – поручио је Шешељ и додао:

– Шта се даље дешава, Рада Трајковић оптужује Београд да стоји иза убиства, а затим и поједини опозициони политичари, додуше индиректно, оптужују Вучића да је убица. Дакле више фактора говори у прилог томе да су у убиство Оливера Ивановића умешани страни прсти. Не могу да замислим да се такво убиство десило на северу Косова, а да америчке службе нису знале. Ово је професионално убиство, била је потребна логистика. Убица је отишао једним аутом, тај ауто је спаљен, а сачекао га је други аутомобил и побегао је према унутрашњости Косова, а не према Србији.

Шешељ сматра да је убиство Оливера Ивановића сам иницијална каписла и да се спремају много горе ствари.

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: