Спорт

СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА ПРЕДСЕДНИКА ЦСКА ИЗ МОСКВЕ! Јевгениј Гинер: ПРЕБИЋЕМО „ДЕЛИЈЕ“!

Навијачи ЦСКА пребиће „делије“ у Москви ако буде потребно, поручује председник фудбалских „армејаца“ Јевгениј Гинер

Московљани ће дочекати Црвену звезду 22. фебруара у мечу шеснаестине финала Лиге Европе, а први човек ЦСКА је тим поводом рекао да се не плаши присталица београдских црвено-белих.

У опширном интервјуу за руске медије Гинер је истакао да га не узнемирава ни чињеница да ће Звезда у Русији вероватно имати подршку навијача Спартака из Москве.

Фанови овог клуба су у блиским пријатељским односима са „делијама“ и већ су најавили да ће доћи да подрже браћу из Београда на утакмици против ЦСКА.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стиже око 1.500 Срба

Гинер је истакао да га не занима много ко ће све навијати за клуб са „Маракане“, јер је уверен да су навијачи ЦСКА убедљиво најјачи.

– Увек навијам за Спартак кад игра против клубова који нису из Русије. Знам и да они углавном навијају за нас кад играмо на међународној сцени. Свестан сам, међутим, и да су присталице Спартака у братским односима са навијачима Црвене звезде. И свеједно ми је за кога ће ови Спартакови да навијају на мечу ЦСКА – Звезда. Ако се резултат буде решавао на трибинама, верујте ми да ће победа 100 одсто бити наша – кроз смех је рекао Гинер.

ЦСКА ће Звезду дочекати на „ВЕБ арени“, чији је капацитет 30.000 места. Према правилима УЕФА, на међународним утакмицама за гостујуће навијаче мора да буде одвојено пет одсто од укупног броја места. То значи да ће Звездиних навијача у Москви бити највише 1.500.

Према речима нашег извора блиског клубу с „Маракане“, реално је да „делије“ напуне тај део стадиона.

Са друге стране, може лако да се деси да део са навијачима домаћина не буде испуњен до краја, пошто никад досад нису успели да напуне стадион. Највише што је забележено је да је на трибинама било 29.000 гледалаца.

Још је рано да би се причало о продаји карата, али дефинитивно ће бити много навијача Звезде у Москви. Истина, пут и улазнице нису јефтини, али навијачи Звезде су и раније умели да се организују и дођу да подрже клуб. Ишли су, примера ради, у Краснодар, па што не би и у Моксву. Олакшавајућа околност им је што имају добре контакте са навијачима Спартака, па ће лакше купити карте и снаћи се тамо за смештај и све остало што им буде неопходно – објаснио је наш извор.

Нереалан сценарио

Реално је да међу онима који буду навијали за београдски клуб буде и Руса. Међутим, чак ни они неће смети да купују карте за секторе који се налазе ван оног предвиђеног за гостујуће навијаче.

– Наравно да навијачи Спартака могу да оду на благајну и купе карте како би навијали за Звезду. Ипак, није реално да уђу на стадион, стану било где и навијају против ЦСКА. Ако се тако нешто догоди, они који буду уз Звезду ће одмах бити склоњени са стадиона, јер би у супротном лако могло да дође до туче са присталицама ЦСКА. У сваком случају, имаће Звезда одличну подршку, али сигурно нико од навијача неће ићи тамо са намером да се бије, осим ако баш буду изазвани – закључио је наш извор.

Извор: Informer.rs