Издвајамо Свет

ХВАЛА ТИ, КОМАНДАНТЕ: Кастро проклео Американце због СРБА!

Друштвеним мрежама широм региона јуче је као муња прострујала Кастрова изјава дана кубанском листу „Падарела“ у коме је он рекао да Вашингтон чека „велика казна“ због силних, крвавих ратова које је изазвао широм планете, па и на Балкану. Американци ће убеђен је Кастро једног дана претрпети освету због проливене крви у Југославији, Ираку, Авганистану, Либији и Вијетнаму…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према њему су Американци главни кривци што је свет поново на ивици Великог рата.

– Стање у свету је катастрофално. Политичка криза је највећа још од Другог светског рата. Вашингтон је свестан своје пропасти, као и раздора у Европској унији и НАТО пакту. Неко ће морати једног дана да наплати Американцима њихову лошу спољну политику. Неко ће морати да им наплати сву проливену крв у Ираку, Авганистану, Југославији, Либији, Вијетнаму… То не може без освете. Кад-тад видећете! – поручио је Кастро.

Фидел Кастро је критиковао злочиначко НАТО бомбардовање наше земље и у свом говору из 2011.године:

– Кад су у марту 1999.године, државе чланице ове несрећне организације, у својим напорима да разбију Југославију, послале своје трупе да подрже косовске сепаратисте, наишле су на снажан отпор народа чије су искусне снаге и даље нетакнуте. Да је српски лидер (Милошевић) одолео још неколико дана, НАТО би упао у озбиљну кризу која само што није експлодирала. Империја, је нажалост, добила много више времена да наметне своју хегемонију над све више потчињеним чланицама НАТО.

Извор:Информер