Издвајамо Свет

Лукашенко изјавио : Распад СССР-а је катастрофа!

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је данас да распад СССР-а сматра катастрофом.”Ја у распаду Совјетског Савеза видим катастрофу која је имала негативне последице за читав свет. Ништа добро од распада нисмо добили“, изјавио је председник Белорусије, одговарајући на питање студената Пекиншког универзитета.

Он је констатовао да Совјетски Савез и Кина нису увек имали светле тренутке у историји својих односа, пренео је сајт Спутњик.

“Долазило је и до ратних сукоба на граници, али ако се погледа у историју, ми, совјетски и кинески народ, увек смо имали више светлих (тренутака)“, рекао је председник Белорусије. Као добар пример тога Лукашеко је навео заједничку победу над фашизмом и јапанским милитаризмом.

Што се тиче Совјетског Савеза то је, по мишљењу белоруског лидера, моћна држава која је била фактор обуздавања и осигурања стабилности у свету.

Лукашенко је уверен да су за време ШСР-а било немогући многи конфликти, као што су они који се сада одигравају на Блиском истоку или у Африци.

Извор:Танјуг