Издвајамо Србија

НЕНАД БОРОВЧАНИН:Прете ми избацивањем због твитова

Ненад Боровчанин, заменик председника општине Стари Град на корак је до избацивања из СПС-а, а на свом Твитер профилу потврдио је да је добио званичан укор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Добио сам укор пред искључење из СПС, званично. Статутарна комисија одлучује к’о ГЕСТАПО-без могућности одбране оптуженог. Само су ови цаве – написао је он на овој друштвеној мрежи.
Према писању медија, Боровчанину је претило избацивање из СПС-а управо због твитовања и то о својим страначким колегама.- Срамно је да неко из тако озбиљне партије пушта у новине једну тако битну одлуку, а да наводни санкционисани немају ни елементарну информацију о томе. Предлажем да тај који је пустио информацију медијима буде моментално искључен, а партија тиме покаже да има функционалне органе. Уколико је вербални деликт враћен у функционисање СПС и поред тога што га у закону одавно нема, онда је то добар показатељ степена демократизације партије, као и свих њених недостатака. Срећа да не постоји читач мисли, па да и за то почну кажњавање – каже Боровчанин за „Блиц“.

Како се спекулише, функционери СПС Дијана Вукомановић, Новица Тончев и Ивана Петровић су у истој ситуацији као Боровчанин.

На седници статутарне комисије те партије одлучено је да се ова четворка казни „укором пред искључење“, а разлози су „непослушност и рад против интереса СПС-а“.Припаднице нежнијег пола кажњене су због туче, а мушкарци због превише приче, народски речено „лајања“.

Подсећања ради, функционерка СПС-а Ивана Петровић је у седишту социјалиста насрнула на потпредседницу странке Дијану Вукомановић. Чувена туча социјалисткиња данима је пунила странице штампе, а оне су свој сукоб из седишта СПС-а пренеле у медије.С друге стране, Ненад Боровчанин и Новица Тончев не престају да праве ексцесе. Док Тончев користи сваку прилику да у медијима оплете по својим страначким колегама, Боровчанин за то најчешће користи Твитер.Тончев путем медија бије битку са Дијаном Вукомановић, којој је поручио да треба да хекла уместо да се бави политиком. Боровчанин је путем медија поручивао лидеру СПС-а да странку препусти Ружићу, а неке политичаре је поредио с фекалијама.

Извор:Блиц