Издвајамо Свет

4 разлога зашто глобална елита мрзи Русију: Ево зашто су САД избегле рат са Русијом на Балкану!

Заиста постоји разлог да Елита мрзи Русију. Не зато што су ксенофобични, мада је и то разлог – него због неколико кључних фактора који Русију чине јединственом светском силом, у поређењу са сличним земљама, пише zerohedge.com.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Русија је назависна држава. Није могуће манипулисати Русијом преко екстерног даљинског управљача, као са већином земаља. Елити се то не свиђа! Русија је избацила Сорошово “отворено друштво“:

Русија је забранила продемократску добротворну организацију коју је основао милијардер Џорџ Сорош, рекавши да организација представља претњу и за државну безбедност и за устав Русије. У саопштењу објављеном у понедељак ујутру, канцеларија главног тужилаштва Русије је рекла да ће две гране Сорошове добротворне мреже – Фонд за отворено друшво (ОСФ) и Институт за отворено друштво (ОСИ) – бити постављене на “стоп листу“ страних невладиних организација чије се активности сматрају “непожељним“ од стране Русије.

Није лако осакатити Русију преко тајних средстава, било да је то ЦИА, МИ6 или потпуни војни сукоб. Причајте ви шта хоћете о руској војсци – она је на истом нивоу, а у многим случајевима и напреднија у односу на америчку војску. И то није само неко нагађања, него мишљење врхунских команданата америчке војске:

Крајем септембра је објављен текст како САД спремају борбене планове за балтички рат са Русијом, у ком је описан низ експеримената које је предузео Пентагон у настојању да утврди какав ће бити исход ако нешто крене “по злу“ за САД у рату са Русијом на Балкану. Резултати ових експеримената нису били охрабрујући.

Руска култура и језик су сувише сложени за просечну “Елиту“ која се претвара да има међународно знање, јер су имали неколико семестара на француском. На пример, када је дипломата Клинтонова била државна секретарка, представила је дугме за ресетовање преводећи сасвим супртно значење… ооопс.

“Желела бих да вам представим мали поклон који представља оно што председник Обама и потпредседник Бајден и ја говоримо а то је: “Желимо да ресетујемо наш однос, па ћемо то урадити заједно.“…

“Напорно смо радили да пронађемо праву руску реч. Да ли мислите да смо је нашли?“ упитала је Лаврова, смејући се. “Нашли сте погрешну,“ рекао је Лавров, и обоје су се насмејали.

“Требало би да буде “перезагрузка“ (руска реч за ресетовање),“ рекао је Лавров. “Овде пише “перегрузка,“ што значи “преоптерећење“.“

Да, готово је сигурно да ће, ако Клинтонва неком ужасном судбином постане председник, доћи до нуклеарног рата. Ратови су почињали због много суптилнијих грешака. Неко би помислио да је Клинтонова имала саветника да провери ово пре него што га представи на јавној свечаности, пред новинарима? Колико још отворено непрофесионалан неко може бити? Ако би политичари радили у приватном сектору, не би потрајали ни дан! Како су ови људи толико напредовали у политици?

Јасно и једноставно, Елита не контролише Русију. Иако у позадини постоје руски олигарси који директно раде за интересе западних Ротшилда, на пример, они једноставно немају исти ниво контроле као над европским земљама, попут Немачке, на пример. Или, још један добар пример је Кина, ту је она фанатична прича да Кина може да одбаци ризницу САД-а бла бла бла, чињеница је да Кина у потпуности зависи од САД и америчких долара, и тако ће бити до краја живота. Можда ће у 1.000 година династије Донг која тек долази они владати светом, али то се неће десити у скорије време.

Русија је једна од најнесхваћенијих култура на Западу. Што је чудно, јер је Русија више као Америка него било која европска земља:

И Русија и Америка деле огромне копнене масе са великим неразвијеним територијама.

И Русија и Америка су претежно беле хришћанске већине.

И Русија и Америка су се бориле против Хитлера и нациста током Другог светског рата.

Било је много занимљивих ситуација у којима је Русија помогла Америци и Амерка помогла Русији на више нивоа.

Најинтересантније, током Никсонове владавине, Кисинџер је гурао Никсона да буде партнер са Русијом што би, по Кисинџеровом мишљењу, створило незаустављив савез са којим нико не би могао да се такмичи. Али, то се није десило, јер је било “неоконзервативаца“ који су били против тога, углавном пољских католика који имају неки дубок генетски страх од било које културе која користи ћирилицу.

Никсон је уместо тога изабрао Кину (каква грешка!) и створио Фореx. Али поента је томе да је, кроз мали преокрет судбине, “Кина“ можда у овој алтернативној Кисинџеровој стварности “велики зли непријатељ“ који хакује изборе.

Извор: webtribune.rs