Издвајамо Свет

ДА ЛИ ЈЕ ОН НОВИ „РУСКИ ЧОВЕК“? Путин похвалио Трампа и он постао председник САД, сад руски лидер хвали Фијона..

СЕЋАТЕ ли се како је било са Доналдом Трампом? Владимир Путин јавно рекао да је он талентован човек и „колоритна личност“ и – „Велики Доналд“ је нешто касније постао преседник Сједињених Држава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сада је руски лидер бившег француског премијера Франсоа Фијона, који је један од најозбиљнијих кандидата за новог шефа своје државе, јавно назвао „посебним политичарем“ који уме да брани и одбрани своју тачку гледишта и „професионалцем навише класе“.

Притом је нагласио: „Господин Фијон се веома разликује од осталих политичара у свету. На први поглед је помало затворен, али он – са свим својим европским манирима – уме да брани своје становиште. Чини то веома одлучно и доследно. У том смислу је тврд преговарач. И, заиста је врхунски професионалац“.

Још је додао да је Фијон „веома поштен човек“ и наставио:

„Са Франсоом сам сарађивао док је био премијер, а ја био на челу владе Русије. Имали смо много сусрета и успоставили одређене личне односе, веома добре односе“.

Путин је открио да је Фијон 2013-те био гост Међународног дискусионог клуба „Валдај“.

Руски лидер је Фијона тада назвао „поузданим и конструктивним партнером“ који и „не“ говори без вређања, а свако своје „да“ доведе до реализације.

Сам Фијон је 2013-те рекао да Путина поштује као председника велике земље са хиљадугодишњом културом и као човека који поштује преузете обавезе и са којим је „могућ дијалог“.

За своје разговоре са Путином рекао је да су „дужи, живахнији и конструктивнији“ него са другим саговорницима на међународној арени.

Фијон је посебно нагласио да је Путин – као и он сам – „дубоко привржен хришћанству“.

Указао је да његова партија жели Европу  „од Атлатника до Урала“ и да је потребан „заједнички простор ЕУ и Русије“.

Као што се види: руски лидер је потпуно прецртао актуелног шефа француске државе Франсоа Оланда.

Многи руски аналитичари процењују да су Фијон и лидерка Националног фронта, Марин Ле Пен, главни кандидати за новог председника своје земље. И закључују: ко год од њих двоје да победи – Француском ће руководити политичар који Европу, хришћанство и односе две земље види слично као Путин.

 

Извор: факти.орг