Издвајамо Свет

ФИЈОН ЗА КОСМЕТ У СРБИЈИ: На Косову је погажено међународно право!

Независност Косова противна је међународним законима, поручио је водећи кандидат деснице за предстојеће председничке изборе у Француској Франсоа Фијон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У телевизијској дебати пред други круг унутарстраначких избора француских Републиканаца, који ће бити одржан у недељу, Фијон је, одговарајући на питанње о политици коју намерава да води према Русији уколико буде изабран, имајући у виду да му је руски председник Путин пружио подршку, између осталог рекао и следеће: “Наравно да не подржавам окупацију Крима, као што, уосталом, можемо да се запитамо и око независности Косова која је у потпуној супротности с међународним правом.“.

Франсоа Фијон је у својој кампањи, иначе, поручио да намерава да отопли односе с Москвом, због чега је руски председник упутио низ комплимената на његов рачун.

Бивши француски премијер, током читавог Саркозијевог петогодињег мандата од 2007. до 2012. године, освојио је у првом кругу унутарстрана~ких избора протекле недеље убедљиво највише гласова, 44 одсто. Другопласираном Алену Жипеу поверење је дало 28 одсто гласача, док су остали испали из трке.

Фијону је, у међувремену, подршку дао и бивши председник Саркози који није успео да се пласира у други круг, и тренутно је велики фаворит да буде изабран за кандидата деснице која има велике изгледе и за коначни тријумф на изборима у мају следеће године.

Извор: Вечерње новости