Занимљивости Издвајамо

НАЈЗАД НЕШТО ПАМЕТНО-Следеће године стиже РТС-ова серија о Немањићима!

Под зидинама Смедеревске тврђаве требало би да буду снимане сцене једне од најзначајнијих серија РТС-а – „Крунисање Стефана Првовенчаног: Прва немањићка краљевина“, по тексту Гордана Михића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Челни људи Радио-телевизије Србије, учесници пројекта и домаћини града Смедерева обишли су деспотов град.

Генерални директор РТС-а Драган Бујошевић и градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић договорили су се да Смедерево буде сарадник у реализацији тог пројекта.

Смедеревска тврђава је једна од 240 локација на којима ће серија бити снимана, а романсирану историју о стварању прве српске државе публика ће видети крајем следеће године у 12 епизода.

„Налазимо се у Смедереву са ужим делом екипе, дирекцијом и домаћинима и гледамо локалитет Смедерева, који је врло захвалан за многе објекте и локације који су нам потребни за серију“, наводи редитељ Марко Маринковић.

„Све то што будемо радили може да остане овим људима касније и као нека врста туристичке атракције, можемо да правимо и музеј о Немањићима, о коме се говори у последње време – све је то део нашег пројекта о Немањићима који ћемо радити 10-15 година, од сада па надаље“, истиче генерални директор РТС-а Драган Бујошевић.

Извор:РТС