Занимљивости Издвајамо

САЧУВАЈТЕ ОВАЈ ТЕКСТ и прочитајте га кад осетите да вас гуше негативне мисли

Поново прочитајте овај текст ако се будете некада лоше осећали…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

1. Живот није лак али може бити предиван. Иако се можемо суочавати са гомилом несретних околности на које нисмо спремни, и даље можемо бити срећни у том “несавршеном” животу ако променимо перспективу. Бит ћемо спремнији на све недаће и невоље ако прихватимо једноставну чињеницу да не може бити животних успона без падова.

2. Људи који нас разочарају нису ништа више него лекције. Они су ушли у наше животе да би нас научили нешто о нама самима или о животу. Највеће промене често произиђу из највећих разочарања. Тако се развијамо и растемо и у будућности доносимо боље одлуке.

3. Не можемо променити прошлост, али можемо будућност. Нас не одређује оно што смо направили или што нам се догодило, нас одређује оно што изаберемо да ћемо бити. Свој живот можемо било кад променити ако преузмемо одговорност за свој живот и активно радимо на тим променама.

4. Претпоставке су темељ свих негативности. Уместо да брзоплето закључујете или доносите криве претпоставке, требали би живети дан по дан и пустити време да открије одговоре које тражимо. Замарање нашег ума претпоставкама ће само довести до збуњености и фрустрације.

5. Само зато што је дошао крај нечему лепоме, то не значи да на видику није нешто још боље. Наш је живот у сталном покрету и напретку – а и ми с њиме. Добре ствари често дођу крају јер више нису најбољи избор за нас и морамо чекати и надати се да нам живот спрема нешто још боље.

6. Сваки дан почните захвалним срцем. Требамо бити захвални за здравље, особе у нашем животу и уопште на животу. Најбољи начин да се решимо негативности је да будемо захвални на свим оним стварима које сваки дан узимамо здраво за готово.

7. За неке ствари треба времена. Будите стрпљиви. Ако се нешто не догађа истог тренутка, то не значи и да се никад неће догодити. Стрпљење је битно и морамо веровати да ће се ствари догодити када је време за то.

8. Без мрака никад не би могли видети звезде. Лоше ствари могу изнедрити нешто предивно, а нас учинити још бољом и снажнијом особом. Понекад је потребна најгора бол да потакне оно најбоље у нама.

9. Људи у нашем животу су важнији него што мислимо. Дружимо ли се с особама које нас инспиришу и у нама виде само оно најбоље, брже ћемо се решити негативности. Не проводите време с особама које се хране негативним и лошим стварима, они ће откидати вашу срећу комадић по комадић.

10. Само нам позитиван ум може пружити позитиван живот. Негативне мисле су као коров, раст ће све док их не искоренимо. Зато морамо увек бити позитивни и фокусирати се на оно што можемо контролисати и одбацити све мисли – једну по једну – које нас коче.

 

Фото: pixabay.com

Извор: Београд.ин