Издвајамо Свет

СОРОШЕВА НАМЕШТАЉКА: Његов човек главни добављач машина за бројање гласова?!

Амерички милијардер Џорџ Сорош, финансијер демократске кандидаткиње за председника САД Хилари Клинтон, могао би да намести изборе у њену корист, пишу медији у САД.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они наводе да је Сорошев човек један од главних добављача гласачких машина за изборе у Америци и тврде да је помоћу њих могуће лажирати резултате.

Пословни партнери
Према наводима портала „Lifezette“, милијардер који је донирао најмање 25 милиона долара кампањи Клинтонове могао би без икакве муке да намести председничке изборе у САД.

Наиме, Сорошев Фонд за отворено друштво блиско је повезан са британском фирмом „Смартматик“, која производи електронске машине за гласање и бројање листића на америчким изборима.

Председавајући „Смартматика“ је Марк Малох Браун, који је уједно члан борда директора и потпредседник Сорошевог фонда.

Браунова фирма доставља машине за гласање у 16 америчких држава. Међу њима су оне у којима је исход избора крајње неизвестан, попут Флориде и Аризоне, али и оне са великим бројем бирача као што су Калифорнија и Вашингтон.

– Сорош и Браун се знају више од две деценије, а Британац је био део бројних милијардерових пројеката. Сорош га је 2007. поставио и за потпредседника своје Квантум групе инвестиционих фондова – објавио је „Lifezette“.

Једина шанса
Тај портал оцењује да је Сорош једина Хиларина шанса, будући да јој је популарност вртоглаво пала откако је у петак ФБИ против ње поново покренуо истрагу због коришћења приватног сервера за пословне мејлове док је била државна секретарка од 2009. до 2013.

Пре него што су Хиларини мејлови прошле недеље нађени у компјутеру Ентонија Вајнера, мужа њене блиске сараднице, иначе осумњиченог за педофилију, демократској кандидаткињи је била осигурана победа. Међутим, са покретањем истраге нашла се на корак од пораза, будући да јој се ривал републиканац Доналд Трамп приближио на само један одсто разлике, и то седам дана пред изборе.

Према новим анкетама, за Хилари би сада гласало 46 одсто грађана, док би Трампа подржало 45 процената.

Иначе, Трамп већ месецима упозорава да ће избори бити намештени. Он тврди да ће му гласове покрасти Хилари Клинтон, која по сваку цену жели да уђе у Белу кућу.

Извор: Информер