Издвајамо Свет

РУСИЈА У СТАЊУ ПРИПРАВНОСТИ! Шојгу: САД и НАТО јачају снаге на нашим границама! Одговорићемо на то!

Америка и НАТО јачају своје офанзивне потенцијале на западним границама Русије и Белорусије, доводећи Москву у ситуацију да одговори истом мером, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Те акције подривају стратешку стабилност и приморавају Русију да предузме реципрочне мере, чак и неке у западном дворишту“, рекао је Шојгу.

Он је истакао да „НАТО није напустио покушаје да диктира своју вољу другим земљама кроз политичка и економска средства, али користећи и војну силу“, рекао је он додајући да је „инфромациони рат у пуном замаху.

Суочени са комплексном безбедносном ситуацијом у окружењу, Русија и Белорусија ће удружити снаге да ојачају своју заједничку безбедност рекао је Шојгу.

„Напредна билатерална сарадња и заједнички став о главним изазовима глобалне и регионалне безбедности омогућавају нам да успешно јачамо наше одбрамбене способности“, истакао је Шојгу.
Он је нагласио да је „изгледа овакав приступ потребан у овом тренутку“.

Подсетимо, недавно је стални представник Русије при Алијанси Александер Грушко изјавио да акције НАТО представљају ризик за европску безбедност, а посебно одредбе споразума Русија-НАТО које се односе на војну уздржаност.

Грушко је то рекао реагујући на одлуку НАТО да повећа војну присутност на истоку Европе и у Црном мору.

Према његовим речима, од самита НАТО у Велсу (септембра 2014.), састанци министара су били „стереотипни, и без позитивних сигнала за односе Русија-НАТО“, пренео је Итар Тас.

Грушко је навео да Русија неће остати нема да такве мере Алијасе.

„Сада се поставља питање: Шта је следеће? Нови талас спекулација НАТО о руској претњи и нова спирала трке у наоружању? Мислимо да тај пут нигде не води“, истакао је Грушко.

Извор:Курир/РТ