Издвајамо Србија

ВУЧИЋ О ШТРАЈКУ ВОЈСКЕ: Мислио сам биће их 100.000 а оно Почуча, равногорци, и неки стручњаци

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да је на протесту Војног синдиката било око 220 људи од око 34.000 оних који су у том систему.

Он сматра да је врло лоше да се на такав начин говори о Војсци Србије и да актере треба да буде срамота.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“То је негде око 0,6 – 0,7 одсто од укупног броја војника”, рекао је Вуцић одговарајући на питања новинара.

Вучић је додао да треба да буде срамота оне који говоре да се у војску улаже мање него у Албанији или сличне ствари и да тога треба да се стиде.

“Мислите да се плашим протеста? Сад ће војска да протестује, па полиција, па ће да ме смене… Пара имамо колико имамо, а можете да говорите шта год хоћете” поручио је Вучић.

Он се осврнуо се на коментаре и писање појединих медија.

“А била вам је (војска) сила када су излазили да протестују против Ђинђића, а сад није сила, него је мила зато што је против Вучића. Зато што имате различите аршине, зато што је кад је против Ђинђића онда то страшна и језива сила, па како се то догодило, а када протестују против Вучића, само што неће да кажу да је против Вучића, јер би их било још мање, онда је то дивно, величанствени протест”, додао је премијер.

Како је рекао, не сматра да је ту било шта опасно, да је очекивао 100.000 учесника, да су ту били “Почуча, равногорци, неки стручњаци који су добили позив из медијских кућа…”

Премијер је додао да могу да раде шта хоће, али и да штрајкују не могу, јер није у складу са законом.

“Пара има колико има, више него прошле године. Је ли то сада накнадна или туђа памет? Има ли ту логике? Биће да нема, мало је пет одсто”. додао је Вучић.

 

Извор: Танјуг