Издвајамо Свет

АНГЕЛА МЕРКЕЛ ПРОМЕНИЛА ПЛОЧУ: Затражила забрану бурке и добила овације!

Немачка канцеларка Ангела Меркел изјаснила се данас за забрану потпуног сакривања лица, где год је то законски могуће, преносе медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је нагласила да „потпуно прекривање није прикладно у Немачкој“.

Меркелова је нагласила да не жели да се понови прошлогодишњи велики пролив миграната у ову земљу.

„Код нас важи правило да лице треба показати, самим тим, потпуно покривање није примерено и требало би га забранити где год је то законски могуће“, изјавила је Ангела Меркел данас на заседању ЦДУ у Есену, на велико одушевљење око 1.000 делегата.

Тако ће ЦДУ бурку забранити на суду, приликом полицијских контрола и у саобраћају. Истовремено, канцеларка је оштро критиковала агресивност и поруке мржње на интернету.

Како је рекла, понекад се има утисак да неки људи, који већ одавно живе у Немачкој, „под хитно треба да се упишу на курс за интеграцију”, изјавила је канцеларка, захтевајући да се корисници друштвених мрежа с поштовањем односе једни према другима.

Политика отворених врата од самог почетка мигрантске кризе наилази на велике критике у Немачкој. Само прошле године, у ту земљу је стигло скоро 900.000 тражилаца азила. Њихов број је у међувремену опао, али је приступ Ангеле Меркел проузроковао неслагања у њеној партији.

Извор:Дејли мејл