Издвајамо Свет

Мишел Обама изјавила да се Америка са Трампом осећа безнадежно!Ево како јој је Трамп одбрусио

Зарекао се да ће отворити нова радна места, поправити инфраструктуру, смањити пореску стопу за бизнисе на 15 одсто, ревидирати трговинске споразуме и увести „екстремно проверавање“ имиграната који улазе у САД

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новоизабрани амерички председник Доналд Трамп одбацио је оцену прве даме Мишел Обама да су овогодишњи избори довели до тога да се политички подељена земља “осећа безнадежно”, и поручио да САД имају “огромну наду… обећање и… потенцијал”.

“Бићемо толико успешни као земља поново“, рекао је Трамп на скупу у Мобилу, у Алабами, и додао: “Бићемо изванредни”.

Трамп је похвалио председника Обаму и прву даму због начина на који су га примили у Белој кући, после победе на изборима, али је реагујући на коментар Мишел Обаме, казао да “мора да је прва дама говорила о прошлости“.

Мобил је био последња станица Трампове такозване “турнеје захвалности”, а новоизабрани председник је поред присећања како је стигао до победе на прошломесечним изборима, поновио нека од обећања из кампање – да ће изградити зид на граници с Мексиком и обновити америчку војску, коју је описао као веома ослабљену.

Зарекао се да ће отворити нова радна места, поправити инфраструктуру, смањити пореску стопу за бизнисе на 15 одсто, ревидирати трговинске споразуме и увести “екстремно проверавање” имиграната који улазе у САД, пренео је Глас Америке.

Из Алабаме, Трамп је отпутовао на Флориду, где ће са породицом провести период око божићних празника, али и одржавати састанке у вези са попуњавањем положаја у својој администрацији.

Извор:Телеграф.рс/Тањуг