Издвајамо Свет

НАЈВЕЋИ СТРАХ ЗА ЏИХАДИСТЕ: ЗАСТРАШУЈУЋИ СНИМЦИ руских специјалаца у Сирији (ВИДЕО)

Руска војска у копненим борбама у Сирији први пут је снимљена на фотографијама које су се појавиле. Снимци су јуче објављени на државном ТВ каналу Русија 24 и показују специјалне јединице које убијају побуњенике, изводе снајперске нападе и наводе роботске тенкове улицама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође су приказане и Путинове елитне јединице током учешћа у операцијама претраге и спасавања и координираних ваздужних напада, пише Дејли мејл. На некима од снимака војници пуцају у мете из близине пре него што прегледају тела побуњеника.

Водитељ недељног информативног магазина који је објавио снимке је рекао да су они забележени у Сирији, али није дао прецизније информације о локацијама.

Русија је први пут признала присуство својих специјалних јединица у Сирији током поновног преузимања Палмире од ИД у марту. Ипак, досад није било података о броју ангажованих војника и њиховим тачним локацијама.

До 20 одсто становника сиријског града Палмире остало је у граду у тренутку нове офанзиве терориста, изјавио је специјални представник УН за Сирију Стафан де Мистура.

„ИД је изненада заузео град, ангажујући за то велики број бораца. Влада је саопштила да је становништво је у већини евакуисано на време“, рекао је Де Мистура новинарима у УН.

„Постоји забринутост у вези са онима који нису успели да се евакуишу. То је око 20 одсто становништва“, рекао је он. У недељу је руски Центар за помирење зараћених страна у Сирији саопштио да је обавештајна служба открила пребацивање око пет хиљада бораца ИД у област Раке и Деир ел Зора из Мосула. Борци ИД су након прегруписавања још једном покушали да освоје Палмиру. У понедељак је портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков рекао да су сиријске трупе, након евакуисања становништва из Палмире, напустиле град и заузеле положаје у његовој околини.

Извор: rs.sputniknews.com/ Блиц