Спорт Србија

ОВО БИ БИО ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА ЂОКОВИЋА: Борис Бекер постаје тренер Нолетовог највећег ривала!

Немачки тренер Борис Бекер могао би да постане нови тренер најбољем швајцарском играчу Роџеру Федереру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Швајцарски лист “Бунд” подсећа да је Бекер недавно раскинуо сарадњу са Србином Новаком Ђоковићем. Бекер и Ђоковић су сарађивали три године, а у то време Србин је харао светским тенисом.

Аутор текста Симон Граф се пита зашто не би Бекер тренирао Федерера. Подсећа се да се Хрват Иван Љубичић прикључио стручном штабу Федерера, јер добро зна мане и врлине Ђоковића.

“Српски тенисер и даље ће да буде највећа препрека Федереру до Грен слем титула. Зар не би била сјајна прича када би најмлађи победник Вимблдона помогне Федереру да постане најстарији играч који ће да подигне трофеј на лондонској трави”, пита се Граф.

Немцу је досадно и углавном размишља шта да подели са својим пријатељима на друштвеним мрежама. Он тврди да Немац жели да тренира само тенисере који се боре за највеће трофеје.

“Бекер је био један од Федерерових идола, као и Стефан Едберг. И он има велико искуство које може да подели и може да послужи као инспирација. Немац је помогао Ђоковићу да освоји чак 6 од 12 Грен слем трофеја. Три је освојио баш у дуелима са Федерером”, наводи се даље у тексту.

Аутор на крају тврди да постоје мале шансе да Немац тренира Федерера и истиче однос који су имали Бекер и Ђоковић. Такође се наводи да би Швеђанин Матс Виландер могао да тренира Федерера, јер је тешко поверовати да би Бекер могао да забије нож у леђа српском тенисеру.

“Дао бих Новаку да одигра меч за мој живот. Знам шта се све догађало у последње време, али никада не бих у јавност износио оно што мора да остане унутар нашег тима”, наводи Граф Бекерову изјаву

Извор: Курир