Србија

ШОЈГУ ЧЕКА ВУЧИЋА У МОСКВИ: Ево шта добијамо од Руса!

Руски министар одбране Сергеј Шојгу потписаће с премијером Александром Вучићем у четвртак уговор о испоруци шест ‘мигова 29’ и споразуме о наоружавању и модернизацији Војске Србије… Русија не спрема Србију за рат, већ за мир! Само војно моћна Србија је гарант мира, поручио је Шојгу

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

Како сазнајемо, министар Шојгу је најближим сарадницима наложио да Београду максимално изађу у сусрет, а за помоћ Србији задужио је свог најближег сарадника, заменика министра одбране генерала Виталија Антонова.
Кључна Шојгуова порука јесте да Москва не спрема Србију за рат, већ за мир, пошто је војно моћна Србија једини гарант мира у региону.

Нема контрауслуга


Према речима наших саговорника, руска страна испоруку нових авиона, војног наоружања и опреме не условљава никаквим констрауслугама.

– ‘Мигови 29’ ће Србији бити испоручени најкасније до марта наредне године, а остатак опреме и војне опреме биће сукцесивно испоручиван до краја 2017… Министру Шојгуу је веома стало да све прође у најбољем реду и зато је за све детаље задужио свог заменика, иначе најближег сарадника и човека од великог поверења. Његова кључна порука дословце гласи: Русија не спрема Србију за рат, већ за мир! Само војно моћна Србија је гарант мира! – преноси наш извор.

– Вучићева посета Москви је изузетно значајна иако то јавност у Србији не разуме у довољној мери… Премијер ће дефинитивно договорити испоруку „мигова 29“, а осим тога, могуће је да ће тема састанака бити проширена и на испоруку тенкова и ракета. Ко зна, можда ће Вучић и Шојгу потписати и неке друге уговоре о наоружању… Мислим да ће се многи изненадити. Неки непријатно, а народ у Србији врло пријатно – поручује Лазански.
Важно пријатељство


Бивши министар одбране Братислав Гашић напомиње да Шојгу није само лични пријатељ премијера, већ и велики пријатељ Србије.
– Наша држава жели да има модерну и функционалну војску, оперативно способну да у сваком тренутку реагује на целој својој територији. Српска наменска индустрија је компатибилна са руском и сасвим је природно да тамо набављамо нову војну технику… Србија је лидер по свему у региону, па и том сегменту. И шта то коме има да смета? То може да смета само онима који не могу да се помире са чињеницом да Србија по први пут има Владу која прво мисли на свој народ и земљу. То може да смета само онима који су некада набављали опрему и уништавали војску по диктату странаца… – закључује Гашић.

Извор: Informer/N. Ginić – M. Dobromirović