Издвајамо Свет

ТРАМП ПОТПУНО САГЛАСАН: Србија је у РУСКОЈ зони утицаја и то је сасвим ОКЕЈ!

Доналд Трамп спрема потпуно нову политику за Србију и Републику Српску, као и за читав регион Западног Балкана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Доналд Трамп спрема потпуно нову политику за Србију и Републику Српску, као и за читав регион Западног Балкана. Он сматра да српске земље треба да се налазе у „руској зони утицаја“ и под директном заштитом Руске Федерације. Како поједини извори указују, амерички председник Доналд Трамп и руски председник Владимир Путин су у контактима већ договорили геостратешку сцену Балкана.

Договор између њих двојице је постигнут претходних недеља током тајних преговора руских и америчких дипломата. Администрација новоизабраног америчког председника како наводе неће имати проблема са добрим односима између Москве и Београда. Нико од српских званичника није јуче желео да коментарише ова сазнања. Амбасадор САД Кајл Скот је међутим по први пут нагласио да САД неће имати никаквих проблема са тим да Србија може имати добре односе и са Вашингтоном и Москвом.

Поред Србије и РС, односно БиХ, руска страна је током тајних преговора инсистирала да на Балкану у њихову „зону утицаја“ уђу и Црна Гора и Македонија. Тако да је Трамп оставио и могућност да ипак Црна Гора не уђе у НАТО пакт.

Извор:Србија Данас/Информер