Издвајамо Свет

ВЕСТ КОЈА ТРЕСЕ СРБИЈУ: Кошаркашка легенда кандидат за председника!?

Утицајне стране земље не одустају од мешања у изборну трку у Србији. Тражи се кандидат који би могао да стане на црту актуелном премијеру Србије Александру Вучићу, али је проблем што нико од кандидата који су до сада помињани не може да спречи лидера СНС-а да победи већ у првом кругу председничких избора уколико одлучи да се кандидује. Зато поједине дипломате западних земаља траже општеприхваћену личност, а међу неколико кандидата се издвојио наш прослављени кошаркаш Дејан Бодирога, за кога се зна да је и даље врло популаран у нашем народу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Странци су свесни да мало ко ван београдског „круга двојке“ зна за Сашу Јанковића. Они немају поверења ни у Вука Јеремића, за кога постоје информације да шурује са Русима, а ни добар део опозиције га не жели. Зато се тражи кандидат изненађења, који је до сада неукаљан и који би могао да повуче гласове – каже добро обавештени извор листа „Ало“.

Према његовим речима, разрађене су и смернице како човека који је цео живот посветио спорту приволети политици, али су се у овом послу појавиле и непредвиђене препреке.

– Дипломате су обавиле разговор са појединим лидерима опозиционих странака, али су код њих наишли на зачуђујуће хладан пријем. Они због личне сујете не желе да им хлеб отима неко ко није из њихове бранше. Они ни међу собом не могу да се договоре ко би био најбољи кандидат, а камоли да то примамљиво место уступе некоме са стране. Зато је цео овај посао запео већ на првом кораку – тврди извор листа.

Међутим, још није познато да ли је до Дејана Бодироге стигла понуда да уђе у председничку трку, нити како он на све то гледа и да ли би такву понуду прихватио. Они који га познају тврде да не спада баш у људе којима би бављење политиком било највећи изазов у животу, али исто тако сматрају да то не би било ни немогуће.

– Ако погледате ко је све био председник САД, од глумца Роналда Регана до бизнисмена Доналда Трампа, који се у кампањи понашао као слон у стакларској радњи, онда ништа није немогуће.

Бодирога тренутно живи на релацији Србија-Италија и последњих година је окренут бизнису.

Његова фирма ЕWГ бави се производњом паметних електричних бројила, њиховом контролом и сертификовањем и прошле године је заједно са једном француском фирмом победила на тендеру Електропривреде Србије за набавку 250.000 бројила и ИТ опреме. Током лета већ више од деценије у Требињу организује свој кошаркашки камп, а велики је пријатељ са владиком захумско-херцеговачким Григоријем.

Бодирога без коментара

Поводом ових информација, лист „Ало“ је у недељу покушао да ступи у контакт с Бодирогом. Он, међутим, није одговарао на поруке, послате на редакцији познат број телефона чувеног аса.

Навијачи већ гласали за Дејана

Говорећи о могућности да се Бодирога заиста кандидује на изборима, извор подсећа да је после светског првенства у Индијанаполису 2002. било повика: „Бодирогу за председника.“

– Руку на срце, слично се скандирало и Влади Дивцу, а сетите се само колико је пута после освојених медаља из грла милиона Срба одзвањала песма: „Ми имамо једног бога, име му је Дејан Бодирога“ – закључује извор листа „Ало!“.

Извор:Ало.рс