loading...
Издвајамо Србија

ВУЧИЋЕВА КРВОПИЈА! Мартиновићу смета плата Јанковића и Шабића, а ево колика је ЊЕГОВА

Напредњак Александар Мартиновић тражи да се смање плате заштитника грађана и повереника за информације од јавног значаја, а до пре скоро две године његова плата била је већа од премијерске и председничке и то заједно! И данас месечно зарађује више и од Александра Вучића и од Томислава Николића.

Александар Мартиновић један је од државних функционера који су претходних година озбиљно наплатили обављање разних државних функција и послова. Он и данас има и више него добра примања за српске услове.

Плата председника Србије је 130.000, премијера 112.024 динара, а Мартиновића 179.000 динара. На Правном факултету у Новом Саду, овај напредњак зарађује укупно 149.000 динара (ту му је зарада подељена на три дела – 70.000+60.000+39.000 динара), а из скупштинског буџета прима још 30.000 динара месечно.

То је још и „мало“ наспрам онога што је до пре скоро две године зарађивао.

А до скоро…

Мартиновић, који је и шеф посланичке групе СНС, до априла 2015. године месечно је примао укупно 347.830 динара.

Сваког месеца је могао да рачуна на 50.000 динара из буџета Општине Рума, где је био председник Скупштине и одборник, 64.830 динара примао је као председник НО „Галенике“, а 54.000 динара као председник УО Агенције за приватизацију.

И тада је на Правном факултету у Новом Саду зарађивао 149.000, а као посланик примао је паушал од 30.000 динара.

Од априла 2015. до јуна 2016. зарађивао је 229.000 динара. Свих тих прихода Мартиновић се није лако одрекао.

„Морам и ја од нечега да живим“

– Морам и ја од нечега да живим. Зар треба да живим у картонској кутији да бисте ви били задовољни – одговорио је једном приликом Мартиновић на питање како у исто време успева да обави све те функције.

Посланици СНС затражили су пре два дана у склопу скупштинске расправе да се смање плате Саши Јанковићу и Родољубу Шабићу и да се оне сведу на зараде председника државе и премијера.

Занимљиво је да су амандмане поднели на Предлог закона о буџету, мада тај пропис не регулише примања заштитника грађана и повереника за информације од јавног значаја.

– Када цела држава штеди да би грађанима Србије било боље, има логике да штеде Јанковић и Шабић. Определили смо се да средства која би се смањила иду у хуманитарне сврхе, односно у Фонд за лечење болесне деце у иностранству – изјавио је Мартиновић.

 

Наташа Латковић, Блиц

loading...